Suomen naisilla vahva maailmancup-päivä

Suomen naisten vahva vire jatkui sunnuntaina hiihtosuunnistuksen maailmancupissa Norjan Hamarissa. Milka Leppäsalmi oli tällä kertaa Suomen naisten nopein neljäntenä, mutta kymppikärkeen mahtui kaksi muutakin suomalaista. Mervi Pesu oli kuudes, Marjut Turunen seitsemäs ja Mira Kaskinenkin vielä hienosti sijalla 11.

Sprintin voiton vei naisissa Ruotsin Tove Alexandersson ja miehissä Venäjän Andrei Lamov. Molemmat voittivat myös keskimatkan takaa-ajokisan lauantaina. Alexanderssonin voitto heltisi tällä kertaa yhdeksän sekunnin erolla ennen Venäjän Julia Tarasenkoa, joka haastoi kisassa Alexanderssonin tiukasti. Tarasenko johti vielä pari minuuttia ennen maalia väliajoissa Alexanderssonia 13 sekunnilla, mutta ruotsalainen käänsi tilanteen maaliin mennessä edukseen lähes saman verran.

– Suomen naisten taso on tällä hetkellä niin hyvä ja tasainen, että joka päivä joku ottaa askeleen eteenpäin. Sprintissä tasoaan nostivat nimenomaan Leppäsalmi ja Pesu, kehui päävalmentaja Eivind Tonna.

Miehissä Lamov johdatti Venäjän kolmoisvoittoon. Miesten kisassa suomalaispäivä oli vaisu, sillä parhaana oli Tero Linnainmaa vasta sijalla 15. Suomen miehet olivatkin tiiviinä ryppäänä sijoilla 15-20.

– Miesten suorituksissa näkyy Suomen heikko lumitilanne ja vähäinen kisarutiini eli paremminkin olisi voinut mennä. Linnainmaan Teron suoritus oli hyvä, Tonna sanoi.

Miesten kärkeä suomalaisittain tylsytti Staffan Tunisin suksirikko kisan alussa. Lamov johti hallitsi kisaa väliajoissa ja otti kauden kolmannen osakilpailuvoittonsa 14 sekunnin erolla ennen Kiril Veselovia. Venäjän kolmoisvoiton varmisti Vladimir Bartsukov.

Suomi voitti Hamarissa maailmancupin yhteydessä järjestetyn nuorten pohjoismaisen maaottelun. Kahteen kisapäivään saatiin neljä sarjavoittoa ja molempina päivinä 20-vuotiaiden poikien kolmoisvoitot.

– Tyytyväinen täytyy olla. Vieraalla maalla kilpailtaessa aina etukäteen mietityttää kotiedun merkitys, silti oltiin näin hyvällä tasolla, maisteli menestystä nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Autio.

Maailmancup jatkuu keskiviikkona Ruotsin puolella Orsassa, jossa kilpaillaan kaikkiaan neljä osakilpailua.

stafu_nor

Staffan Tunis kärsi mc-sprintissä suksirikosta. Kuva lauantain keskimatkalta (Erik Borg).

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Hamar Norja
Sprintin tulokset
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 15.16, 2) Julia Tarasenko RUS 15.25, 3) Anastasia Kravtsenko RUS 15.39, 4) Milka Leppäsalmi FIN 15.46, 5) Tatjana Rvatseva RUS 15.47, 6) Mervi Pesu FIN 15.59, 7) Marjut Turunen FIN 16.06, 11) Mira Kaskinen FIN 16.19, 14) Sonja Mörsky FIN 16.28, 17) Anni Toiviainen FIN 17.03.
Miehet: 1) Andrei Lamov RUS 16.23, 2) Kirill Veselov RUS 16.37, 3) Vladimir Bartsukov RUS 16.44, 4) Ulrik Nordberg SWE 16.48, 5) Öyvind Watterdal NOR 16.56, 6) Andrei Grigorijev RUS 17.06 ja Erik Rost SWE 17.06, 15) Tero Linnainmaa FIN 17.35, 16) Janne Häkkinen FIN 17.37, 19) Hannu-Pekka Pukema FIN 17.52 ja Staffan Tunis FIN 17.52, 24) Simo Turunen FIN 18.26, 29) Tommi Reponen FIN 19.29.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail