Suunnistusliitolle OK:n valmennustukea 100 000 e

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien valmennustuet vuodelle 2014. Suunnistusliiton saama tuki on kokonaisuudessaan 100 000 euroa, josta 45 000 euroa on kolmen nuorten olympiavalmentajan palkkaustukea ja 55 000 euroa suunnistusmaajoukkueen toiminnan tehostamiseen tarkoitettua yksilö- ja lajitukea.

Valmennustuen kohdentamisesta sovitaan yhteistyössä Huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaavan kanssa niin yksilötuen kuin lajituen osalta.

– Kokonaistukisumma on 5 000 euroa tämän vuoden tukea pienempi, mutta 15 000 euroa vuoden 2012 tukea suurempi. Suunnistus kuuluu tukipaketissa lajeista kakkoskategoriaan keilailun ja yhdeksän olympialajin kanssa, Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähäri toteaa.

Ykköskategoriassa kesälajeista ovat ammunta, judo, paini, purjehdus, uinti, voimistelu ja yleisurheilu.

– Suunnistuksen kohdalla tukipäätöksissä korostettiin nimenomaisesti sitä, että tuki ei ole palkinto menneestä, vaan lähtökohtana on vuoden 2012 tukitaso. Tottakai odotimme Vuokatin menestyksen jälkeen hieman tämänvuotista suurempaa tukisummaa, vaikka ymmärrämmekin Huippu-urheiluyksikön esittämät perusteet, Kähäri kommentoi.

Olympiakomitean uutinen asiasta