Gueorgiou ja Kauppi SM-keskimatkan mestarit

Suunnistuksen keskimatkan SM-kisa päättyi tuttujen urheilijoiden mestarituuletuksiin. Miehissä mestariksi leivottiin ranskalainen, Kalevan Rastia edustava Thierry Gueorgiou. Naisissa nopein oli puolestaan Minna Kauppi.

Gueorgiou kukisti 41 sekunnilla Hiidenkiertäjien Leonid Novikovin, joka MM-keskimatkalla kukisti maailman parhaana suunnistajana pidetyn Gueorgioun.

Ranskalainen yllättyi kisamaaston kivisyydestä, mutta oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Pieniä mikrotason reitinvalintoja olisin voinut tehdä hieman eri tavalla ja toisaalta niissä oli myös kartoituksessa pelivaraa, Gueorgiou arvioi.

Paras suomalainen miesten sarjassa oli kolmanneksi suunnistanut Pasi Ikonen. Hän teki mieluisan paluun vaikeuksien jälkeen SM-kärkeen.

– Olen mitaliin erittäin tyytyväinen, fiilikset ovat sairaan hyvät. Meno ei kuitenkaan ollut ihan kansainvälistä vauhtia, ehkä noin 40 sekuntia olisi suorituksesta voinut korjata, arvioi Ikonen, joka hävisi kärjelle hieman yli minuutin.

Miesten sarjan erikoisuus oli se, että kymppikärkeen mahtui peräti viisi suomalaisseuroja edustavaa ulkomaalaista.

Naisissa ylivoimainen ykkönen oli jälleen kerran Minna Kauppi, joka teki SM-kisoissa paluun kotimaan rasteille MM-kisojen jälkeen. Kauppi voitti toiseksi tulleen Anni-Maija Fincken 1.42 erolla. Marjo Liikanen yllätti ja otti pronssia parin minuutin erolla Kauppiin. Kauppi oli aamupäivän karsinnassa vasta oman eränsä kymmenes, mutta finaaliin vauhti löytyi.

– Karsintaan oli vaikea motivoitua ja se näkyi tuloksissa. Maastopohja oli aika louhikkoinen ja raskas välillä. Finaaliin sain tsempattua ja osasin suunnistaa, joten tyytyväinen saa olla, Kauppi mietti kisan jälkeen.

SM-kisan tulossivu.

Pasi Ikonen haastattelussa kisan jälkeen (video)
Minna Kauppi haastattelussa kisan jälkeen (video)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail