IF Femman ja Koovee viestimestarit Jämillä

IF Femman mestarina maalissa, oikealta hiihtojärjestyksessä Teemu Rantala, Peter Sundelin, Staffan Tunis

IF Femman ja Koovee hiihtosuunnistivat pääsarjojen SM-viestin mestareiksi Jämillä. Eilen SM-pitkän matkan voittaneet Staffan Tunis ja Liisa Anttila ankkuroivat seuransa tänään voittoon ja ottivat itselleen viikonlopun tuplamestaruudet.

Miesten viesti alkoi SK Vuoksen komennossa, kun Lauri Nenonen ja Simo Turunen toivat Vuoksen värit kärjessä ensimmäiseen ja toiseen vaihtoon. Ankkuriosuudelle lähdettäessä SK Vuoksi johti yli kahdella minuutilla ennen nipussa lähteneitä takaa-ajajia Navi, Rasti-Pielinen sekä IF Femman.

Ankkuriosuuden alkupuoliskolla kärkimiehet näkivät toisiaan mutta IF Femmanin Staffan Tunis ratkaisi voiton hyvällä kokonaissuorituksellaan. Maalissa IF Femmanin ero hopeajoukkue SK Vuokseen oli 22 sekuntia.

– Meno oli tänään samanlaista kuin eilenkin. Pystyin samanlaiseen hyvään suoritukseen, kertoi Staffan Tunis tyytyväisenä maalissa.

HS-SMv-Koovee2_450

Kuvassa: naisten mestarijoukkue Koovee, oikealta hiihtojärjestyksessä Marika Hara, Johanna Niittymäki, Liisa Anttila

Tyytyväinen oli myös naisten pääsarjan voittajajoukkue Kooveen ankkuri Liisa Anttila.

– Jämillä oli nyt kaikki olosuhteet kohdillaan hiihtosuunnistukseen. Radat olivat mainiot ja tarjosivat hyvin rytmitystä. Onnistuin myös itse ottamaan pienipiirteisimmät paikat tarkasti ja onnistuin saamaan ehjän suorituksen, iloitsi Anttila.

Naisten viestin kärkipaikka vaihtui viestin jokaisella osuudella mutta Kooveen suoritus oli kärkijoukkueista tasaisin, sillä heikoimmillaankin Koovee vaihtoi sijalla kaksi. Kooveen jälkeen mitaleille nousivat Haapamäen Urheilijat ja Saloisten Reipas.

Jämin hiihtosuunnistukset jatkuvat huomenna EM-sprinttikatsastuksilla.

Kisasivut
Tulokset

Tulokset

Miehet
1) IF Femman (Teemu Rantala, Peter Sundelin, Staffan Tunis) 1.52.31, 2) SK Vuoksi (Lauri Nenonen, Simo Turunen, Tuomas Kotro) +22, 3) Rasti-Pielinen (Ville Väyrynen, Markku Siponen, Petri Kiiskinen) +1.23

Naiset
1) Koovee (Marika Hara, Johanna Niittymäki, Liisa Anttila) 1.43.19, 2) Haapamäen Urheilijat (Sanna Pusa, Milka Leppäsalmi, Sonja Mörsky) +1.54, 3) Saloisten Reipas (Anu Kopra, Noora Räisänen, Mira Räisänen) +5.29

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail