Suunnistusliiton valtionapu pysyi ennallaan

Kulttuuri- ja opetusministeriö on myöntänyt vuoden 2013 valtionavustukset valtakunnallisille liikuntajärjestöille. Lajiliittojen tuki säilyi ennallaan eli Suunnistusliiton saama valtionapu oli sama kuin vuosi sitten.

Suunnistusliitto saa veikkausvoittovaroista jaettavaa valtionapua 890 000 euroa. Tämä on hieman vähemmän kuin liiton hakema valtionapu.

– Tukemme oli sentilleen sama kuin viime vuonna kuten muillakin lajiliitoilla. Taustalla on ilmeisesti selkeä päätös. Olisin toivonut kasvua valtionapuumme, sillä MM-kotikisat aiheuttavat lisäkuluja. Tämän kanssa voi kuitenkin elää. Käytännössä joudumme nipistämään jonkun verran kuluja syksyllä hyväksytystä budjetista. Lisäksi tavoittelemme yhteistyökumppanituloihin kasvua MM-kisoista johtuen, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki listaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamissa valtionavuissa painopiste on suorassa seuratuessa, jonka tavoitteena on laskea liikunnan harrastamisen kustannuksia. Kaikkiaan avustusta sai 119 järjestöä yhteensä 38,08 miljoonaa euroa.