Ryhmä 2:n viestisarjat uudistuvat

Suunnistusliiton hallitus on uudistanut suunnistuksen ja hiihtosuunnistuksen SM-viestien sarjajakoa ryhmän 2 osalta. Uuteen sarjajakoon siirrytään vuoden 2013 alusta alkaen. Jatkossa viestisarja määräytyy joukkueen kolmen jäsenen yhteisiän perusteella. Kilpailijoiden pitää kuulua 35-vuotiaiden tai sitä vanhempien sarjaan. Vastaavaa sarjajakoa on toteutettu aiemmin jo hiihtosuunnistuksen sprinttiviestissä.

Uudet sarjat ovat miehissä H120, H140, H160, H180 ja H200 sekä naisissa D120, D140, D160, D180 ja D200. Jokaisessa sarjassa kilpaillaan kolmiosuuksisessa viestissä kolmen kilpailijan muodostamin joukkuein.
Uudistusta valmistellut Suunnistusliiton kilpailuryhmä uskoo, että uudella sarjajaolla viestikilpailusta saadaan aiempaa jännittävämpi, koska sarjan voittajaseuran ennustaminen vaikeutuu.

– Pienempien seurojen mahdollisuus muodostaa mielekkäitä joukkueita helpottuu ja siksi uskomme osanottajamääränkin kasvavan. Myös kisojen seurattavuus paranee, kun sarjojen määrä vähenee kuudella, arvioi Suunnistusliiton kilpailupäällikkö Petteri Palmi.

Samassa yhteydessä Suunnistusliiton hallitus päätti lopettaa farmiseurakäytännön, jossa pienet seurat ovat voineet muodostaa yhteisiä viestijoukkueita.