Leikkiä luvan kanssa

Eräs viime viikolla lukemani koulutusblogi kehotti aina välillä leikkimään töissä(kin) ja etsimään uteliasta sisäistä lastaan, joka innostuu uusista leluista ja työkaluista. Olen viime päivät totellut tätä kehotusta, tosin ihan käskemättä. Mihinkään piirileikkeihin täällä toimistolla ei harmaina syyspäivinä ole tarvinnut ryhtyä, vaan uutena työkaluna ja luvallisen leikkiin innostajana on toiminut uusi ohjelmapäivitys, joka aina sisältää mielenkiintoista ja mukavaa.

Olen tuon päivityksen myötä pyöritellyt tietokoneeni näyttöruudulla Suunnistaja-lehden tulevaisuutta. Tarkoituksena on työstää koeversio Suunnistaja-lehden sähköisestä numerosta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tilaaja voisi lukea Suunnistajaa joko tietokoneensa ruudulta tai tabletiltaan.

Olemme viime vuoden aikana tehneet useita eri materiaaleja sähköisiksi näköislehdiksi, joten se tekniikka on jo hanskassa. Uutta opittavaa sen sijaan riittää tuolla tablettipuolella, mutta vähitellen ratkaisuja on löytynyt niin vieritettäviin teksteihin kuin kuviinkin. Saa nähdä, mitä sitä vielä löytyykään!

Suunnistaja-lehti on kohta kymmenen vuotta ilmestynyt aikakauslehtimuotoisena. Kymmenen vuotta ja sata numeroa – ei hassumpi juttu. Sitä paremmalla syyllä on jo aika viritellä taas jotain uutta. Joidenkin mielestä tämmöiset uudet versiot ovat toissijaisia juttuja; joillekin toisille taas prioriteettilistan kärjessä. Vielä en kuitenkaan uskalla luvata Suunnistajaa tabletillesi ensi vuonna, sillä monta mutkaa on vielä oiottava ja reitinvalintaa tehtävä ennen kuin tässä asiassa ollaan maalissa. Matkalla kuitenkin ollaan!

Pirjo Valjanen
Pirjo Valjanen
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail