Niemi neljäs maailmancupin sprintissä Sveitsissä

MM-sprinttiä juoksemaan jo valittu Venla Niemi suunnisti St. Gallenin vaativassa sprinttikilpailuissa neljänneksi. Niemi jäi 13 sekuntia kolmannesta sijasta. Edelle ehtivät vain Sveitsin Simone Niggli, Tanskan Maja Alm ja Ruotsin Tove Alexandersson.

– Ihan ei ollut huippujuoksu Niemeltä, jäi jopa parannettavaa. Niggli sai Niemen kiinni puolessa välissä, mutta Niemi pystyi kuittaamaan pari kertaa ja tuli maaliin ennen. Niemi on selvesti kehittynyt sprintissä, iloitsi Taini.

Sofia Haajanen oli 17., Minna Kauppi hylättiin.

– Haajanen juoksi myös hyvin, se oli hänen paras sprinttisuoritus tänä vuonna. Kauppi teki melkein minuutin virheen ykkösrastille ja loppumatkasta hän meni vielä kielletylle alueelle ja tuli näin hylätyksi, selvitti Taini.

Sveitsin Simone Niggli on voittanut kaikki viisi ensimmäistä maailmancupin osakilpailua ja hän on luonnollisesti supersuosikki kolmen viikon kuluttua alkavissa MM-kotikisoissaan Lausannessa. Suunnistuksen MM-kilpailut järjestettiin Sveitsissä viimeksi vuonna 2003, jolloin Niggli voitti kaikki neljä kilpailua eli sprintin, keskimatkan, pitkän matkan ja viestin.

Miesten kilpailuissa kärkikolmikkoon mahtuivat Ruotsin Jerker Lysell sekä Sveitsin Matthias Kyburz ja Matthias Merz. Tuomas Tervo oli parhaana suomalaisena 16.

– Tervo suunnisti aika lailla puhtaasti, reitinvalinnoista ei tiedä varmaksi vielä, mutta varsinaisia virheitä ei tullut yhtään, fyysisesti jäi toivomisen varaa. MM- kisoihin pitää saada vielä yks vaihde lisää. Tervolla on mahdollisuudet MM-kisoissa kuuden joukkoon, tämä oli lupauksia antava suoritus kuitenkin, kertoi Taini.

Maailmancupin sprintti St. Gallenissa oli viimeinen kansainvälinen kilpailu ennen MM-kisoja. Kilpailuun pääsi osallistumaan maailmancupin tulosten perusteella 40 parasta naista ja miestä. Moni suomalaissuunnistaja jätti  sprintin kuitenkin juoksematta, sillä Suomen MM-katsastukset keskimatkalle ja pitkälle matkalle suunnistetaan 26. ja 27. kesäkuuta Lausannen lähistöllä MM-kisojen tyyppimaastoissa. Naisista sprintin jättivät väliin Saila Kinni ja  Merja Rantanen. Miehistä pois jäivät Topi Anjala, Jarkko Huovila, Pasi Ikonen ja  Olli-Markus Taivainen.

Maailmancupin sprintti, St. Gallen, Sveitsi
Naiset:

1) Simone Niggli SUI 14.44, 2) Maja Alm DEN 14.58, 3) Tove Alexandersson SWE 15.27, 4) Venla Niemi FIN 15.40, 5) Annika Billstam SWE 15.44, 6) Ines Brodmann SUI 15.47, 17) Sofia Haajanen FIN 16.22 , 34) Marika Teini FIN 17.22, 35) Karoliina Sundberg FIN 17.25, Minna Kauppi FIN hylätty
Miehet:
1) Jerker Lysell SWE 16.22, 2) Matthias Kyburz SUI 16.34, 3) Matthias Merz SUI 16.39 4) Matthias Müller SUI 16.53, 5) Olav Lundanes NOR 16.54, 6) Martin Hubmann SUI 17.02, 6) Vojtìch Kral CZE 17.02, 6) Jonas Leandersson SWE 17.02, 16) Tuomas Tervo FIN 17.15, 36) Fredric Portin FIN 19.48.

Kisasivut