Marika Haralle mc-sprintin voitto

Suomen Marika Hara otti kauden toisen voittonsa tämän kauden pyöräsuunnistuksen maailmancupissa, joka jatkui perjantaina Puolan Zieleniecissa sprintillä. Hara voitti kaupunkisprinttinä ajetun kisan 13 sekunnin turvin ennen Puolan Anna Kaminskaa. Miesten kisassa Suomen Jussi Laurila oli toinen 44 sekuntia kisan voittaneelle Italian Luca Dallavallelle jääneenä.

Marika Hara ajoi radan ykkösvälin heikommin, mutta sen jälkeen kisa alkoi sujua totutusti.

– En oikein päässyt alussa sinuiksi kartan kanssa ja ykkösväli meni vähän hissutteluksi. Onneksi sen jälkeen kisa alkoi sujua, eikä virheitä tullut. Välillä ainoastaan vähän varmistelin, Hara kertasi kisaansa.

Maailmancupin sprinttiosakilpailu ajettiin aivan Tsekin rajan tuntumassa sijaitsevan Duszniki Zdrojin laitamilla. Hara kertoi välillä turhautuneensa, kun rasteilla syntyi ruuhkaa.

– Meillä oli monta samaa rastiväliä kuin miehillä, ja leimasimia oli liian vähän. Hitaammat miehet jumitti edessä ja se vähän turhautti. Yhdellä rastilla taisin pudottaa leimasinrasiankin, Hara kertoi.

Miesten kisassa Jussi Laurila aloitti rauhallisesti, jotta saisi alusta suunnistuksen sujumaan.

– Starttihetkeä odotellessa edellä lähteneet näkyivät useita kertoja, joten tiesin, ettei alussa tehdä isoja eroja. Lähdin rauhassa, jotta saisin kartasta kiinni. Meno oli aika sujuvaa, eikä isoja virheitä tullut, Laurila iloitsi kauden parhaan cup-kisansa jälkeen.

Radan alussa kilpailijoille tarjottiin tiukkaa penkkaa poljettavaksi, vaikka kaupunkisprintistä olikin kyse.

– Sillä välillä oli 50 metrin nousu, josta kyllä ekat 15 metriä talutin heikkoa uraa pitkin ennenkuin pääsin asfaltille. Yhdellä välillä tein oikoa metsän kautta ja vedin reippaat lipat: pyörä jäi puuta vasten ja itse liu’uin rinnettä alas, Laurila kuvasi vauhdikasta menoaan.

Lauantaina maailmancupissa ajetaan keskimatkan kilpailu. Luvassa on Haran mukaan mutaa.

– Onneksi pyörä kulkee mudassakin. Syödään sitä sitten muutama kilo kisan aikana, Hara ennakoi lauantaita.

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin 2. kierros, Puola Zieleniec
Sprintin tulokset
Miehet: 1) Luca Dallavalle ITA 19.16, 2) Jussi Laurila FIN 20.00, 3) Frantisek Bogar CZE 20.08, 4) Radek Laciga CZE 20.13, 5) Yoann Garde FRA 20.28, 6) Erm Tönis EST 20.48, 16) Juuso Jutila FIN 21.41, 19) Tuomo Lahtinen FIN 21.49, 23) Kare Kaskinen FIN 22.03, 31) Pekka Niemi FIN 22.42.

Naiset: 1) Marika Hara FIN 16.05, 2) Anna Kaminska POL 16.18, 3) Ursina Jäggi SUI 17.03, 4) Michaela Gigon AUT 17.21, 5) Ksenia Tsernih RUS 17.24, Hana Bajtosova SVK 17.24, 19) Susanna Laurila FIN 18.56, 20) Antonia Haga FIN 19.10, Ingrid Stengård FIN hylättiin.