Suomi suurella joukkueella EM-rasteille

Suomi lähettää toukokuussa Ruotsissa käytäviin suunnistuksen EM-kisoihin ennakoitua suuremman joukkueen.  EM-kisoihin lähtee peräti 19 urheilijan joukkue, jossa on muutama arvokisojen ensikertalainenkin.

– Joukkue on ennakoitua suurempi, sillä EM-kisojen ohjelma on tiivis, kun kisat ovat peräkkäisinä päivinä. Lisäksi monet urheilijat erikoistuvat ja priorisoivat siten omia päämatkojaan, selvittää suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Juha Taini.

Hänen mukaansa Suomen joukkueessa kukaan urheilija ei urakoi kaikkia EM-matkoja. Lisäksi Katri Lindeqvist, Marika Teini, Tuomo Mäkelä ja Antti Anttonen osallistuvat vain sprinttiin.

Päävalmentaja Taini odottaa luottavaisin mielin parin viikon kuluttua Falunissa alkavia EM-kisoja.

– Meillä on kilpailukykyinen ja nälkäinen joukkue kasassa. Parhaiden osalta menestys on kiinni ensisijaisesti taidollisesta onnistumisesta. Tavoitteena on saada mitalitili auki niin miehissä kuin naisissakin. Lisäksi olisi tärkeää, että useampi urheilija murtautuisi ensimmäisen kerran urallaan kärkikymmenikköön, listaa Taini EM-kisojen tavoitteita.

EM-kisat avaavat samalla suunnistuksen maailmancupin, joka päättyy syyskuussa Vuokatin osakilpailuihin. EM-kisojen karsinnat alkavat 14.5. ja finaalit torstaina 17.5.

Suomen joukkue:

Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Topi Anjala Koovee, Antti Anttonen Vaajakosken Terä, Jarkko Huovila Kalevan Rasti, Pasi Ikonen Vaajakosken Terä, Jani Lakanen Vaajakosken Terä, Tuomo Mäkelä Angelniemen Ankkuri, Jussi Suna Turun Metsänkävijät, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi, Tuomas Tervo Rajamäen Rykmentti

Naiset: Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Minna Kauppi Asikkalan Raikas, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Katri Lindeqvist Paimion Rasti, Venla Niemi Tampereen Pyrintö, Outi Ojanen Kangasala SK, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Karoliina Sundberg Lynx, Marika Teini SK Pohjantähti
EM-ohjelma:
14.5. Keskimatkan karsinta
15.5. Pitkän matkan karsinta
16.5. Sprintin karsinta
17.5. Keskimatkan finaali
18.5. Pitkän matkan finaali
19.5. Sprintin finaali
20.5. Viesti
Lisätietoja: www.eoc2012.se.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail