Eivind Tonna jatkaa hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentajana

Norjalainen Eivind Tonna, 37, jatkaa Suomen hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2013. Tonna on valmentanut joukkuetta vuoden ja perjantaina allekirjoitettiin vuoden jatkosopimus, joka sisältää vuoden option.

– Ensimmäinen vuosi oli lähinnä tutustumista urheilijoihin ja joukkueeseen. Olen ollut tyytyväinen sen toimintaan. Olemme ottaneet jo nyt askeleita eteenpäin, joten tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Tonna jatkosopimustaan.

Tonnan ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan hiihtosuunnistusmaajoukkue otti EM-kisoista neljä henkilökohtaista mitalia ja miehet voittivat viestikultaa. Ensi kauden kilpailulliset päätavoitteet ovat MM-kilpailut Kazakstanissa ja EM-kilpailut Latviassa.

Pitempi aikaisena tavoitteena Tonna haluaa parantaa entisestään hiihtosuunnistuskulttuuria Suomessa ja kehittää joukkuetta kokonaisuudessa.

– Haluan mennä eteenpäin, haastaa joukkuetta ja kehittää sen toimintaa. Mottoni on lite bättre: Kaiken voi tehdä vähän paremmin askel askeleelta. Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä vaan edessä on pitempi prosessi. Viime vuosina on tullut erinomaisia tuloksia, mutta jatkossa pitää vielä parantaa, sillä kansainvälisestikin taso on nousussa, sanoi Tonna.

Arto Lilja jatkaa hiihtosuunnistuksen nuorten maajoukkuevalmentaja. Myös Liljan sopimus on yksivuotinen.