Staffan Tunis jälleen mc-ykkönen

StaffanTunisEM_kultaa2-web

Suomen Staffan Tunis jatkoi voitokasta menoaan Kazakstanissa torstaina käydyssä hiihtosuunnistuksen maailmancupissa. Tunis oli ylivoimainen pitkän matkan kilpailussa, sillä hän voitti Venäjän Andrei Grigorijeviä yli kahdella minuutilla.

– Ero oli yllättävänkin iso, sillä odotin vähän tiukempaakin vastusta. En tehnyt tänään missään mielessä täydellistä suoritusta. Monesti tuntui, että valitsemallani reitinvalinnalla häviää paljon, mutta valintojen erot tasaantuivat, kun vain jaksoi painaa tasaista vauhtia eteenpäin, Tunis arvioi kisan jälkeen.

Kolme EM-kultaa viime viikolla Ukrainassa napannut Tunis lähti pitkän matkan kisaan suoraviivaisella taktiikalla.

– Taktiikkani oli selkeästi lähdöstä asti se, että yritän pysytellä mahdollisimman lähellä rastiväliviivaa. Ykkösrastin jälkeen sain menon sujumaan, Tunis kertoi.

Tunis ja Grigorijev käyvät kiivasta kisaa maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Tunis kasvatti voittonsa ansiosta eroa venäläiseen kymmenellä pisteellä.

Tunisin ohella suomalaisista onnistuivat Hannu-Pekka Pukema, joka oli miesten kisan neljäs, sekä naisissa kuudenneksi sijoittunut Sonja Mörsky ja kahdeksanneksi sijoittunut Marjut Turunen.

– Mörsky pääsee lähemmäs kärkeä koko ajan, kun itseluottamus kasvaa. Kisan rata sopi hyvin suomalaisille, sillä se oli teknisesti haastava ja vaati jatkuvaa kartanlukua, kertoi Suomen maajoukkueen päävalmentaja Eivind Tonna Kazakstanista.

Maailmancup jatkuu lauantaina sprinttiviestillä ja sunnuntaina keskimatkan kilpailulla.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Kazakstan
Pitkän matkan kilpailu
Miehet: 1) Staffan Tunis FIN 1.44.44, 2) Andrei Grigorijev RUS 1.47.05, 3) Erik Rost SWE 1.47.33, 4) Hannu-Pekka Pukema FIN 1.47.58, 5) Peter Arnesson SWE 1.49.03, 6) Hans Jörgen Kvåle NOR 1.49.16, 17) Janne Häkkinen FIN 1.54.24, 20) Tommi Reponen FIN 2.01.40.’
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 1.18.13, 2) Josefine Engström SWE 1.19.29, 3) Julia Tarasenko RUS 1.21.37, 4) Polina Maltsikova RUS 1.22.06, 5) Olga Novikova KAZ 1.24.01, 6) Sonja Mörsky FIN 1.26.02, 8) Marjut Turunen FIN 1.29.35, 10) Milka Leppäsalmi FIN 1.31.37, 13) Tiia Tallila FIN 1.37.02.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail