Keskinarkaus ja Mörsky neljäs EM-avauksessa

Tiistaina Ukrainan Sumyssa alkaneiden hiihtosuunnistuksen EM-kisojen avausmatkalla sprinttiviestissä parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi pari Matti Keskinarkaus – Sonja Mörsky. EM-sijoituksia laskettaessa he sijoittuivat neljänneksi, kun edelle ehti sekä kolme Venäjän että kaksi Ruotsin joukkuetta ja Kazakstan.

Suomen ykköspari Staffan Tunis – Milka Leppäsalmi jäi niukasti parin Keskinarkaus-Mörsky taakse.
Euroopan mestaruus meni Venäjälle. Voiton vei Andrey Grigoryev ja Polina Malchikova. Toiseksi hiihti ruotsalaispari Peter Arnesson ja Tove Alexandersson ja kolmanneksi bulgarialaiset Stanimir Belomazhev ja Antoniy Grigorova-Burgova.

– Kakkosjoukkueelle hyvä sijoitus, mutta ainahan sitä toivoisi, että ykkösjoukkue olisi edellä. Suunnistus oli naurettavan helppoa, mutta hiihto ei ollut mitään herkkua. Toivottavasti tämä avasi paikkoja, niin jatkossa olisi helpompaa, mietti Matti Keskinarkaus kääntäen katseensa jo viikon muihin startteihin.

– Ensimmäinen lenkki meni hyvin, mutta toisella tuli virhe, kun lähdin väärälle rastille, harmitteli Sonja Mörsky, joka lopussa ohitti Leppäsalmen ja nosti sijoitusta pykälällä samalla parhaaksi suomalaispariksi.

Parisprintissä molemmat hiihtivät kolme osuutta. Hajonnat olivat aika suuria, joten tilanteet kärjessä vaihtelivat tiuhaan.

– Tein toisella lenkillä pari virhettä. Hiihto tosin ei tuntunut hirveän hyvältä. Huomasi, että oli huonosti nukuttu yö takana, kertasi Leppäsalmi. Suomalaiset saapuivat kisakaupunkiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, joten sopeutumisaikaa oli varsin vähän.

Suomen kolmas pari Hannu-Pekka Pukema – Tiia Tallila olivat maailmancupin tuloksissa 18:s.

EM-kilpailut Sumyssa jatkuvat huomenna henkilökohtaisella sprintillä. Myös nuoret aloittavat taistelut MM-mitaleista sprinttimatkalla.