SM-pitkää ei avata 14-vuotiaille

Suunnistusliiton hallitus on tarkentanut lajisääntöuudistuksen SM-kisojen nuorten sarjoja koskevaa päätöstään pitkän matkan osalta. Hallituksen päätöksen mukaan 14-vuotiaat eivät saa osallistua SM-pitkän matkan kilpailuun. SM-pitkän matkan tavoin myös erikoispitkän ja yösuunnistuksen SM-kilpailut on suljettu 14-vuotiailta ja nuoremmilta.

Vuoden 2012 alussa voimaan astuvien suunnistuksen lajisääntöjen mukaan 14-vuotiaat saavat siis oman sarjansa suunnistuksen, hiihtosuunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen SM-sprinttiin. Kaikissa kolmessa lajissa viestin ja keskimatkan SM-kisoissa 14-vuotiaat voivat osallistua itseään vanhempien sarjaan, ja SM-viestiin osallistuva joukkue voi koostua pelkästään kilpailuvuonna 14 vuotta täyttävistä. Heitä nuoremmat eivät voi osallistua SM-kisoihin.