Suomi jäi ilman viestimitalia

Suomen pyöräsuunnistajat eivät onnistuneet mitalijahdissa keskiviikkona Leningradin alueella Venäjällä käydyssä EM-kisojen viestissä. Suomen miehet olivat viestissä viidensiä kolmikolla Jussi Laurila, Juho Saarinen ja Samuli Saarela. Naiskolmikon Susanna Laurila, Ingrid Stengård ja Marika Hara, sijoitus oli kuudes. Naisten viestin voitti Tsekki – ankkuri Renata Paulickovan tiukan loppukiriväännön ansiosta. Hopealle sijoittui samalla ajalla Venäjä ja Sveitsi otti pronssia seitsemän sekuntia kärkikaksikolle jääneenä.
Suomen naisten viesti alkoi mainiosti, sillä Susanna Laurila vaihtoi kärjessä. Kakkososuudella Ingrid Stengård jäi kuitenkin lähes 19 minuuttia kärkeen.

– Pyöräni takavaihtaja hajosi ykkösrastilla, ja menin loppuradan juosten. Marika ei voinut ankkuriosuudella tilanteelle enää mitään, Stengård harmitteli naisten viestiepäonnea.

Miesten kisan voittoon ajoi myös Tsekki, joka oli 19 sekuntia nopeampi kuin Venäjä. Pronssille ajanut Itävalta jäi jo 2.28. Suomen ero pronssiin oli vain yhdeksän sekuntia. Suomen miesten mitalijahti kaatui virheisiin, sillä sekä Laurila että Saarinen koukkasivat osuuksillaan toiseksi viimeistä rastia. Ankkuri Saarela teki myös yhden isomman virheen, jossa kärki karkasi tavoittamattomiin.

Pyöräsuunnistuksen EM-kisat, Leningradin alue, Venäjä
Viestin tulokset
Naiset: 1) CZE 1.02.24 (Barbora Chudikova, Martina Tichovska, Renata Paulickova), 2) RUS 1.02.24 (Svetlana Poverina, Olga Vinogradova, Ksenia Tsernih), 3) SUI 1.02.31 (Maja Rothweiler, Ursina Jäggi, Christine Schaffner), 4) DEN 1.05.07, 5) LTU 1.09.09, 6) FIN (Susanna Laurila, Ingrid Stengård, Marika Hara).
Miehet: 1) CZE 1.07.34 (Radek Laciga, Marek Pospisek, Jiri Hradil), 2) RUS 1.07.53 (Valeri Gluhov, Ruslan Gritsan, Anton Foliforov), 3) AUT 1.10.02 (Andreas Rief, Bernhard Schachinger, Tobias Breitschädel), 4) SUI 1.10.03, 5) FIN 1.10.11 (Jussi Laurila, Juho Saarinen, Samuli Saarela), 6) EST 1.10.58.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail