Suomelle tarkkuussuunnistuksen maaotteluvoitto

Suomen ykkösjoukkue otti toisen peräkkäisen maaotteluvoiton Pohjoismaitten tarkkuussuunnistajien mittelössä Tanskassa. Suomen viisikko Lauri Kontkanen, Marko Määttälä, Antti Rusanen, Pekka Seppä ja Jari Turto oli tasaisen vahva kaksipäiväisessä kilpailussa, joka käytiin Holstebrossa Länsi-Jyllannissa.

 

Suomen ykkösjoukkue voitti Ruotsin ykkösviisikon viidellä pisteellä. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen joukkueitten ero oli yksi piste. Maaottelun kolmannen sijan otti Ruotsin kakkosjoukkue, joka oli kaksi pistettä Suomen kakkosjoukkueen (Valtteri Anttilta, Pertti Hartman, Martti Inkinen, Hannu Niemi ja Tatu Saari) edellä. Suomen kakkosviisikko oli neljäntenä tasapisteissä Norjan ykkösjoukkueen kanssa. Joukkueitten keskinäinen sijoitus ratkesi Suomen eduksi aikarasteilla, joilla suomalaisten kokonaisaika oli 28 sekuntia parempi.

 

Pohjoismainen maaottelu käytiin joukkuekilpailuna, mutta suomalaisten vahvasta yksilötasosta kertoo se, että henkilökohtaisissa pisteissä 20 parhaan joukossa oli puolet suomalaisia. Lisää tuloksia kisasivuilta.