Nuorten MM-viesti päättyi Suomalaispettymyksiin

Ruotsi voitti ylivoimaisesti naisten MM-viestin Puolassa perjantaina. Ruotsi johti kilpailua läpi viestin ja maalissa ero hopealle tulleeseen Tsekkiin oli lähes 3,5 minuuttia. Pronssia otti Tanska.

Suomen naisten viesti alkoi hyvin ja Tytti Kirvesmies vaihtoi seitsemäntenä, noin kaksi minuuttia johtavaa Ruotsia jäljessä. Toisella osuudella Mira Kaskinen nosti Suomen hienosti mukaan mitalitaisteluun. Vaihdossa Suomi oli toisena vain hiukan yli minuutin kärjessä kiitävää Ruotsia perässä.

Suomen ankkuri Anna Närhi sortui virheisiin ja maalissa Suomi oli lopulta lähes 10 minuuttia ylivoimaiseen voittoon juosseen Ruotsin jälkeen. Suomen ykkösjoukkueen (Tytti Kirvesmies, Mira Kaskinen, Anna Närhi) sijoitus oli lopulta seitsemäs. Suomen kakkosjoukkue (Jannina Gustafsson, Sari Anttonen, Henna Haikonen), jota ei kuitenkaan lasketa virallisiin tilastoihin, oli maalissa 10.

Miesten kulta Puolaan

Miesten osalta nuorten MM-kilpailujen viimeisenä päivänä juostu viesti alkoi Suomelta takkuillen. Ensimmäisen vaihdon jälkeen Toni Saaren viemä Suomen 2. joukkue oli 18. ja Topias Tiaisen johdattama Suomen ykkösjoukkue 34. Toisella osuudella Suomi paransi asemiaan, kuin kakkosjoukkueen toinen viestinviejä, Sami Hämäläinen, nosti Suomen yhdeksänneksi. ykkösjoukkue vaihtoi 23, noin 8 minuuttia kärkeä perässä.

Lopputuloksissa Suomen ykkösjoukkue (Topias Tiainen, Jesse Laukkarinen, Einari Heinaro) oli  15:sta. Eroa voittajiin oli yli 10 minuuttia. Kultaa otti isäntämaa Puola, hopealle suunnisti Ruotsi ja pronssille kiri Tsekki. Suomen kakkosjoukkue (Toni Saari, Sami Hämäläinen, Miika Suominen) hylättiin.

– Eilisen jälkeen uskoin, että näin mahtavalla joukkuehengellä ei voi mennä huonosti. Loppujen lopuksi yksilöiden pitää kuitenkin selviytyä metsässä yksin. Tällä kertaa onnistumiset eivät osuneet samoihin joukkueisiin, joukkueen valmentaja Jani Lakanen analysoi päivän pettymystä.

Tulokset, Nuorten MM-viesti, Gniewowo, Puola
Virallisissa tuloksissa joka maalta huomioidaan vain paras joukkue.

Miehet H20
1) Puola 1.53.33 (Piotr Parfianowichz, Rafal Podzinski, Michal Olejnik), 2) Ruotsi 1.53.56 (Jonas Nordstrom, Richard Olsson, Albin Ridefelt), 3) Tsekki 1.54.47 (Michal Hubacek, Marek Schuster, Pavel Kubat), 4) Espanja 1.54.49 (Marc Serrallonga, Antonio Martinez, Andrew Blanes), 5) Tanska 1.54.55 (Thor Norskov, Andreas Boesen, Marius Odum), 6) Sveitsi 1.55.09 (Patrik Waegeli, Florian Schneider, Florian Howald), 7) Venäjä 1.56.21 (Alexsander Nelyubin, Gleb Tihhonov) 8) Viro 1.56.34 (Raido Mitt, Tauno Tiirats, Kenny Kivikas), 9) Iso Britannia 1.57.09 (Kris Jones, Matthew Halliday, Peter Hodkinson), 10) Norja 1.57.54 (Jo Forseth Indgaard, Borger Melsom, Ivar Lundanes), …, 15) Suomi 2.03.26 (Topias Tiainen, Jesse Laukkarinen, Einari Heinaro), Suomi 2  hyl. (Toni Saari, Sami Hämäläinen, Miika Suominen)

Naiset D20
1) Ruotsi 1.42.32 (Helena Karlsson, Linea Martinsson, Tove Alexandersson), 2) Tsekki 1.48.51 (Adleka Indrakowa, Denisa Kosova,Tereza Novotna), 3) Tanska 1.48.57 (Ita Klingenberg, Emma Klingenberg, Ida Bobach), 4) Sveitsi 1.48.58 (Mirjam Hellmueller, Andea Koch, Marion Aebi) (Ruotsi 2 1.51.34), 5) Venäjä 1.49.07 (Aleksandra Voytova, Dina Ibragimowa, natalia Chepaeva), 6) Norja 1.51.30 (Ingjerd Myhre, Maren Jansson Haverstad, Audhild Bakken Rognstad), 7) Suomi 1.52.10 (Tytti Kirvesmies, Mira Kaskinen, Anna Närhi), 8) Itävalta 1.52.26 (Anna Nilsson-Simkovics, Julia Bauer, Anja Arbter), (Suomi 2 1.53.55), 9) Uusi Seelanti (Kate Morrison, Jaime Goodwin, Angela Simpson) 1.56.02, 10) Liettua 1.56.20 (Vesta Ambrazaite, Ona Jaugalaite, Ausrine Kutkaite)

Täydelliset tulokset: www.jwoc2011.pl