Euromeeting puolessa välissä

Maanantaina juostu sprintti sujui ruotsalaisjohdossa, niin naisissa kuin miehissä. Maajoukkuenuorista parhaiten pärjäsi naisissa viidenneksi suunnistanut Maija Sianoja sekä samoin viidenneksi juossut Olli-Markus Taivainen. Marjo Niittynen loukkaantui pahasti ja joutuu jättämään loppuviikon kilpailut väliin. Leo Laakkonen ja Aino Leskinen taas hylättiin, kun heiltä jäi kovavauhtisessa kilpailussa yksi rasti käymättä.

Myös tiistain pitkällä matkalla ruotsalaiset olivat vahvoilla. Suomalaisista parhaiten pärjäsi viidenneksi juossut Aino Leskinen ja miehissä viidenneltä sijalta löytyvä Jere Pajunen.

Yhteistuloksissa suomalaisista Euromeeting-urheilijoista parhaiten on pärjännyt viidentenä oleva Jere Pajunen ja kahdeksantena oleva Olli-Markus Taivainen. Eroa miehillä on kärkeen vain hiukan yli minuutti. Naisissa Maija Sianoja on kuudes ja Heini Wenmann seitsemäs. Eroa kärkeen naisilla on yli 5,5 minuuttia.

– Sprintti sujui varovasti, mutta pitkällä matkalla oli jo tosi hyvää tekemistä. Kuhmon maastot ovat tuttuja eikä niiden pitäisi tuottaa keskimatkallakaan vaikeuksia. Hyvin olen myös palautunut pitkältä matkalta eli huomenna on ratkaisun paikka, Jere Pajunen kertoo tunnelmia välipäivänä.

– Sprintissä tuli vähän hätäiltyä, mutta pääasiassa se sujui hyvin. Pitkä matka olikin sitten sprintin jälkeen järkytys, sillä maasto oli todella raskas eikä minulla oikein kulkenut. Keskimatkaa olen odottanut. Tavoitteita ei ole sen enempää, kunhan pääsisi vain virheittä, Maija Sianoja pohtii loppuviikon tavoitteita.

Kainuun Rastiviikon yhteydessä käytävään kilpailuun saa osallistua myös varsinaisen Euromeetingin ulkopuolisia urheilijoita. Sarjakärkeä pitääkin niin naisissa kuin miehissä varsinaisten maajoukkueiden ulkopuoliset urheilijat, miehissä Vehkalahden Veikkoja edustava Jonne Lehto ja naisissa Paimion Rastin Inga Dambe.

Euromeeting jatkuu torstaina keskimatkalla sekä perjantaina yhteistulosten perusteella kisattavana noin tunnin mittaisena takaa-ajokilpailuna.

– Tämän hetken tilanne on hyvä, joskin alkuviikon hylkäykset harmittavatkin. Rastiviikkoteemalla on menty eli tavoitteena on ollut hakea tasaisia suorituksia ja minimoida virheet. Torstain keskimatkalla voi tulla enemmän eroja, mutta porukka vaikuttaa hyväkuntoisilta eli hyvillä mielin lähdetään loppuviikon kilpailuihin, joukkueen valmentaja Markus Lindeqvist pohti.

Lisätietoja: www.krv.rastiviikko.fi