Suomalaiset kymmenen joukkoon nuorten EM-viesteissä

Nuorten EM-kisat Tšekissä päättyivät tänään kilpailtuihin viesteihin. Suomen tytöt tekivät hyvää työtä suunnistamalla sijalle 7 ja pojat sijalle 10.

18-vuotiaiden tyttöjen voiton vei Tšekki, hopeaa sai Norja ja pronssi meni Itävaltaan. Tšekin nuoret suunnistajat veivät voiton myös poikien sarjassa. Hopea meni ruotsalaisille ja pronssi venäläisille.

– Hyvää on se, että tuli muutama sellainen suoritus, jotka kestävät kansainvälisen vertailun. Kakkososuuksien Sara ja Tuukka onnistuivat parhaiten, he malttoivat mennä rauhallisesti, sanoi joukkueen johtajana toiminut Antti Örn.

Urheilijat itse eivät olleet täydellisen tyytyväisiä suorituksiinsa, vaikka sijoitukset olivatkin molemmilla joukkueilla kymmenen parhaan joukossa. Suomalaiset tekivät Örnin mukaan virheitä enemmän kuin muut.

Hienoa oli Örnin mielestä huomata, että suomalaiset pysyivät kuitenkin menossa mukana ja että hyvänä päivänä kaikilla on mahdollisuus pärjätä.

Nuorten 18-vuotiaiden EM-kisat, viesti, Tšekki

Tulokset

Tytöt: 1) CZE (Johanka Šimková, Nikola Kochová, Vendula Horčičková), 2) NOR (Marie Nordbye Nybo, Anna Ulvensoen, Runa Fremstad), 3) AUT (Anna Nilsson-Simkovics, Lisa Pacher, Anja Arbter) 7) FIN (Annika Kottonen, Sara Karvonen, Henna Skog).

Pojat: 1) CZE (Tomáš Kubelka, Marek Minář, Adam Chloupek), 2)SWE (Niklas Aldén, Anton Johansson, Erik Malmberg), 3) RUS (Aleksandr Makeichik, Andrey Kozyrev, Ivan Kuchmenko), 10) FIN (Luukas Valtonen, Tuukka Jurvakainen, Tommi Oksanen).

Kisajärjestäjien sivut