Make Your Move

Sinä 13-19-vuotias nuori: Älä missaa tätä! Toista vastaavaa Suurtapahtumaa ei ole tulossa lähivuosina.

Sinä seuran ohjaaja / valmentaja: Miten mahdollistat seurasi nuorille huikean Your Move Suurtapahtuman?

Sinä 18 vuotta täyttänyt nuori: Tartu tilaisuuteen ja tule vapaaehtoiseksi järjestämään suunnistuksen ohjelmia SPORT-leirille tai ACTION-pisteelle. Pääset kokemaan Suurtapahtuman unohtumattoman tunnelman.

Your Move Suurtapahtuma 27.5.-1.6. Helsingissä on ennennäkemätön liikunnan ja urheilun festari. Tiedossa on ketteryyttä vaativia toimintaratoja, hauskoja uusia pelejä, kymmenien lajien lajikokeilupisteitä ja nuorten suosikkiartisteja. Suunnistuksen SPORT-leirillä pääset mukaan kaikkeen edellä mainittuun, voit valita suunnistusharjoitusten tason ja saat opastusta lajin kärkivalmentajilta.

Suunnistus on mukana Your Move Suurtapahtumassa kahdella eri tavalla:
Suunnistuksen SPORT-leiri 27.-29.5. on lajin 13-19-vuotiaille harrastajille ja huipuille, majoituspaikkana Pakilan koulu
Suunnistuksen ACTION-esittelypisteellä 28.5.-1.6.Olympiastadioinin kupeessa pääsevät kaikki kokeilemaan suunnistusta.

Suunnistusliiton Nuorten tiimi on ollut vahvasti suunnittelemassa suunnistuksen SPORT-leiriä ja ACTION-pistettä. Useimmat vapaaehtoiset ovat itsekin nuoria.

SPORT-leiri

Suunnistuksen SPORT-leiri käynnistyy perjantaina illalla lajin omilla avajaisilla ja nuorten suunnittelemalla ”amazing race” suunnistustehtävällä Pakilan koululla.

Lauantaina on tarjolla laadukkaita treenejä valmentajien ohjeistamina. Aamupäivän sprinttisuunnistus on Suomenlinnassa. Vastaavaan ympäristöön ei kovin usein pääse harjoittelemaan. Iltapäivällä on Jani Lakasen ideoima kolmen eri mittakaavan harjoitus Pakilasta.

Ilmoittautuneilta kysytään kevään aikana tarkentavia tietoja, jolloin osallistujat voivat valita suunnistusharjoitusten taitotason. Tasovaihtoehtoja on harrastajasta huipputasolle sekä iän mukaan.

Lauantaina iltapäivällä voivat halukkaat opetella pihakartan piirtämistä ammattilaisen (kartoittaja Eero-Antti Lonka) opastuksessa tai osallistua ohjaajakoulutukseen, jossa saa kokeilla käytännössä erilaisia ohjausvinkkejä.

Valmentajat vetävät kehittäviä monipuolisia fysiikkatreenejä ja antavat palautetta harjoituksista. Leirille ovat ilmoittautuneet valmentajiksi Arto Lilja, Jani Lakanen, Jarno Parkkinen, Markus Lindeqvist ja Pekka Väisänen.

Päätapahtuma-alue on viikonlopun ajan yhtä suurta liikunnallista festarialuetta. Tarjolla on monimuotoisia liikuntaratoja ja lajien kokeilumahdollisuuksia. Suunnistuksen leiriläiset pääsevät nauttimaan alueen tarjonnasta sekä lauantaina illalla että sunnuntaina. Huippuesiintyjät virittävät tunnelman kattoon.

Sunnuntaiaamuksi on suunnistajille varattu Nuoren Suomen ominaisuustestit. Testejä esiteltiin pari viikkoa sitten Ylen Sisu-ohjelmassa. Testejä on kuvattu SPORT-viikonlopun yleisesitteessä. Sunnuntaina on aikaa tutustua SporttiFoorumiin, jossa saa tietoa urheilijan elämään kuuluvista tärkeistä asioista, jatkaa lajikokeiluja ja testata ketteryyttään liikuntaradoilla.

Tähän tapahtumaan on päästävä mukaan! Make Your Move!

Ilmoittaudu maaliskuun aikana

Tällä hetkellä koululaisten ACTION-päiville on ilmoittautunut 15 000 nuorta! Lajien viikonloppuun ilmoittautui eilen ensimmäisen hintaportaan sulkeutuessa hieman yli 2000 nuorta.

Leirirannekkeen hinta on 3.4. asti 80 euroa. Suunnistajat tarvitsevat lisäksi majoituksen, jonka hinta aamu- ja iltapaloineen on 30 euroa / 2 yötä / hlö. Huhtikuun alun jälkeen ei voi enää varata koulumajoitusta, joten 4.4.-5.5. ilmoittautuvien on hankittava majoitus muualta ja majoittuminen muualla tapahtuu  omalla vastuulla.

Leirille voi tässä vaiheessa ilmoittaa ryhmän osallistujien lukumäärän. Osallistujien nimet tarkennetaan myöhemmin. Osallistujat voi myös ilmoittaa suoraan henkilöittäin.

Suunnistuksen vapaaehtoiset toimivat leiriläisten opastajina viikonlopun ajan. Leirille voi siis tulla ilman oman seuran huoltajaa. Huoltajien ranneke on 40 euroa ja heidän tulee lisäksi ostaa itselleen majoituspaketti.

Vapaaehtoiseksi

Yksi hieno tapa osallistua Your Move Suurtapahtumaan on toimia vapaaehtoisena järjestäjänä. Suunnistuksen vaapaaehtoisten tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Vapaaehtoisille on tarjolla etuja, joista merkittävin on vapaa pääsy päätapahtuma-alueelle.

Suunnistuksen vapaaehtoisten ilmoittautumislomake, jossa kerrotaan tarkemmin tehtävistä. Ilmoittaudu 30.3. mennessä.

On aika toimia, että pääset mukaan. Make Your Move!

Katri Lilja
Katri Lilja
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail