Nuorten MM-viestin voitot Tanskaan ja Norjaan

Tänään käydyssä MM-viestissä naisten voiton vei ylivoimainen Tanskan joukkue, miehistä viestikultaa sai Norja. Suomalaisten parhaan tuloksen teki naisten ykkösjoukkue suunnistamalla kuudenneksi.

– Tytöt juoksivat hyvin, eivätkä he tehneet kuin pieniä virheitä. Taso oli vain todella kova, kertoi joukkueen kakkosvalmentaja Antti Harju.

Tanskan naiset tekivät ylivoimaisen suorituksen kolmen minuutin erolla hopealle suunnistaneeseen Tsekin joukkueeseen. Pronssia voittanut Venäjän joukkue jäi voittajista jo melkein neljä minuuttia. Suomen joukkue jäi tanskalaisille yli kahdeksan minuuttia.

Tanskan toisen osuuden juossut Ida Bobach teki selvän eron muihin, sillä hän tuli vaihtoon yli neljä minuuttia ennen seuraavana tullutta Ruotsin Therese Klintbergia.

Miehistä kultaa nappasi Norja. Ruotsi tuli toiseksi ja pronssia sai Tanska. Suomen miesten ykkösjoukkue suunnisti sijalle 12, jääden yli 16 minuuttia Norjan joukkueesta.

– Jo ensimmäisellä osuudella pojat jäivät paljon kärkijoukosta, eikä heillä ollut enää sitten mahdollisuuksia nousta mitalitaistoon, Harju sanoi.

Miesten toinen joukkue hylättiin, kun viestin aloittaneelta Joni Hirvikalliolta jäi yksi rasti kokonaan välistä.

Tänään päättyneet nuorten MM-kisat olisivat voineet Harjun mielestä mennä Suomen joukkueen osalta hieman paremmin.

– Odotukset olivat suuremmat kuin joukkueen lopputulos oli. Yksi mitali ja muutama sijoitus kymmenen parhaan joukossa on keskinkertainen tulos. Tämä oli kuitenkin pojille hyvä kokemus, sillä nyt joukkueessa oli ensikertalaisiakin.

Nuorten (20-v.) MM-kisat Aalborgissa, Tankassa

Viestin tulokset

Naiset: 1) DEN (Emma Klingenberg, Ida Bobach, Signe Klinting) 2.02.20, 2) CZE (Denisa Kosova, Jana Knapova, Tereza Novotna) 2.05.32, 3) RUS (Natalia Vinogradova, Anastasia Tikhonova, Anastasia Trubkina) 2.06.00, 4) POL (Paulina Faron, Monika Gajda, Hanna Wisniewska) 2.06.34, 5) SWE (Emeli Pettersson, Therese Klintberg, Tove Alexandersson) 2.08.21, 6) FIN (Sari Anttonen, Mira Kaskinen, Venla Niemi) 2.11.05, 12) FIN (Tytti Kirvesmies, Ellu Munukka, Hanna Raitanen) 2.15.29

Miehet: 1) NOR (Gaute Hallan Steiwer, Eskil Kinneberg, Vegard Danielsen) 2.20.44, 2) SWE (Olle Boström, Gustav Bergman, Johan Runesson) 2.21.48, 3) DEN (Andreas Hougaard Boesen, Marius Thrane Ødum, Rasmus Thrane Hansen) 2.26.13, 4) SUI (Nicolai Stucki, Matthias Kyburz, Florian Howald) 2.27.19, 5) NOR (Yngve Skogstad, Rasmus Korvald Skaare, Vetle Ruud Bråten) 2.28.41, 6) POL (Rafal Podzinski, Michal Olejnik, Bartosz Pawlak) 2.29.03, 12) FIN (Oskari Mikkola, Otto Simonsas, Antti Vainio) 2.36.49