Kultainen kompassi -cup on 14-sarjalaisille kesän kohokohta

14-sarjan nuorille suunnattu Kultainen kompassi  -cup toteutetaan toista kertaa kesällä 2010. Cupissa järjestetään alueelliset kilpailut, joista valitaan joukkueet valtakunnalliseen finaaliin Hollolaan 12.9. Ensimmäiset alueelliset Kultainen kompassi -cupin osakilpailut ovat toukokuussa.

Jokainen alue nimeää  4 alueellista kilpailua, joiden perusteella alue valitsee 4 tyttöä ja 4 poikaa käsittävän aluejoukkueen valtakunnalliseen finaaliin. Alue myös määrittelee, miten joukkue valitaan. Alue voi nimetä finaalin yhden tai useampia joukkueita. Vuonna 2010 valtakunnallinen finaali suunnistetaan 12.9. Hollolan Urheilijoiden kansallisen kilpailun yhteydessä.
Finaalissa lähtö tapahtuu kaikkien osallistujien yhteislähtönä. Jokainen joukkueen jäsen suunnistaa eri radan (A, B, C tai D). Tytöillä ja pojilla on eri radat. Ratojen ohjeaika on 30 minuuttia. Suunnistaja tuo pisteitä joukkueelleen sen mukaan, miten hän sijoittuu omalla radallaan. Finaalissa tyttöjen ja poikien radan voittaja saa 50 pistettä, seuraava 40, 35, 32, 29, 28, 27, ….., 3,2,1. Yhteispisteisiin lasketaan joukkueen kolmen parhaan tytön ja kolmen parhaan pojan pisteet. Finaalin voittajajoukkue on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue.

Lisätietoja alueiden karsintakilpailuista ja valintamenettelyistä saasuunnistusalueiden nettisivuilta ja vastuuhenkilöiltä.

Katso lisää Kultainen kompassi  -cupin esitteestä.

Kultainen kompassi  -cupin tavoitteita ovat:
• lisätä innostusta harrastamiseen ja kilpailemiseen
• lisätä kilpailukokemusta 14-sarjassa
• vähentää drop out’a
• tarjota hyviä kilpailuja, elämyksiä ja kavereita
• tutustuttaa nuoria toisiinsa
• lisätä aluekilpailujen merkitystä