Hiihtosuunnistuksen arvokisaviikko vauhtiin

Alkanut viikko on monille hiihtosuunnistajille kauden tärkein kisaviikko. Keskiviikkona käynnistyy Romanian Miercurea Ciucissa hiihtosuunnistuksen arvokisaviikko. Romanian keskiosassa kilpaillaan tämän viikon aikana aikuisten EM-kisojen ja maailmancupin lisäksi myös nuorten (20-v) ja veteraanien MM-kisoissa sekä nuorten (17-v) EM-kisoissa.

Maailmancupin kokonaiskilpailun miesten kärjessä on peräti neljä venäläistä Eduard Hrennikovin johdolla. Suomen Olli-Markus Taivainen on viidentenä ja Staffan Tunis kuudentena. Naisten kokonaiskilpailua johtaa Venäjän Natalia Tomilova, ja Suomen Liisa Anttila on viidentenä.

EM-hiihtosuunnistuksen ohjelma
EM-ohjelma (samalla myös nuorten MM-ohjelma)
10.2. keskimatka,
11.2. pitkä matka yhteislähdöllä,
13.2. sprintti ja
14.2. viesti.
Romanian EM- ja nuorten MM-tapahtumia voi seurata mm. netti-tv:n välityksellä suorassa lähetyksessä. Järjestäjien sivuilta löytyy myös linkki live-tulosseurantaan.

Taivaisella kauden tärkeimmät kisat
Olli-Markus Taivainen odottaa luottavaisin mielin keskiviikkona Romaniassa käynnistyviä hiihtosuunnistuksen EM-kisoja.

– Nyt ruvetaan jakamaan mitaleita. Edessä ovat kauden tärkeimmät kisat. Osittain viime viikko meni myös sen piikkiin, Taivainen kertoo.

Viime viikolla hän viittaa Bulgariassa käytyyn maailmancupin kierrokseen, jossa pellolaisen sijat pyörivät totuttua heikommilla sijoilla. Osa tästä selittyy myös välineongelmilla, sillä Taivaisen suksikalusto ehti kisapaikalle vasta kolmanteen kisaan.

EM-kisoissa Taivainen pitää suosikkimatkanaan pitkää matkaa, joka on edessä torstaina.

– Se on alkanut kiehtoa eniten. Se on monille niin rankka matka. Itsellä pohjatyö on siinä mallissa, ettei tule seinä vastaan. Ja onhan se kuninkuusmatka, vaikka yhteislähtönä käydäänkin.