Minna Kauppi jättää maailmancupin finaalin väliin

Suomen ykkössuunnistaja Minna Kauppi jättää viikonloppuna Sveitsissä käytävän maailmancupin finaalikierroksen väliin kantapäävamman takia. Näin Kaupin mahdollisuudet voittaa ensimmäisenä suomalaisnaisena maailmancupin kokonaiskilpailu kuivuvat kokoon. Kauppi on ennen finaalikierroksen kahta osakilpailua yhteispisteiden kärjessä 20 pisteen erolla ennen Norjan Marianne Andersenia.

Kaupin kantapää kipeytyi MM-kisoissa Unkarissa runsas kuukausi sitten eikä edelleenkään kestä juoksemista.

– Kyse on kantapään limapussin tulehduksesta tai repeämästä, kertoo Suomen maajoukkueen päävalmentaja Janne Salmi.

Hänen mukaansa Kaupin tilalle ei nimetä varanaista.

– Periaatteena on edelleen se, että maailmancupin finaalissa kilpailevat ne, jotka ovat kauden mittaan kansainvälisillä kentillä menestyneet. Viikonlopun tavoitteena on hyvät suoritukset ja parempi menestys kuin aiempina vuosina, Salmi viittaa viime vuosien vaisuun suomalaismenestykseen Sveitsin kisoissa.

Myös miehissä Suomen joukkue uhkaa pienentyä, sillä Tuomas Tervolla on ollut ongelmia pohkeen kanssa. Tervo päättää osallistumisestaan keskiviikolle suunnitellun testilenkin jälkeen.
Maailmancupin finaalikierroksella juostaan lauantaina keskimatka ja sunnuntaina sprintti, josta odotetaan isoa tapahtumaa aivan Zürichin ydinkeskustassa.

Käytännössä poisjäänti cupin finaalikierrokselta pudottaa Kaupin sijoitusta kärjestä alaspäin, sillä loppupisteisiin lasketaan kahden finaalikisan lisäksi viiden muun osakilpailun pisteet. Voittaja saa sata pistettä. Miehissä kärkipaikkaa pitää Sveitsin Daniel Hubmann, jolla on 15 pisteen etumatka Ranskan Thierry Gueorgiouhun. Suomalaisista Bodil Holmström on kahdeksantena ja Tero Föhr yhdeksäntenä. Molemmilla on onnistuessaan hyvät mahdollisuudet parantaa kokonaiskilpailun sijoitustaan.

Maailmancupin yhteispisteet
Sveitsin finaalikierros
Suomen joukkue:
Miehet: Topi Anjala Ikaalisten Nouseva-Voima, Tero Föhr Vehkalahden Veikot, Mats Haldin IFK Göteborg, Tuomas Tervo Rajamäen Rykmentti.
Naiset: Bodil Holmström Turun Suunnistajat, Anni-Maija Fincke Tampereen Pyrintö, Anne-Mari Leskinen Lynx, Karoliina Sundberg Lynx.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail