Suomen tytöt 6. ja pojat 9. nuorten MM-viestissä

Suomen ykkösjoukkueiden aloittajat Sari Anttonen ja Kalle Liukkonen jäivät neljä ja kuusi minuuttia ensimmäisellä osuudella. Toisella osuudella Venla Niemi ja Samu Lehtola eivät saaneet muutettua tilannetta paremmaksi.

Henkilökohtaisten matkojen mitalistit Marika Teini ja Olli-Markus Taivainen kaunistelivat sijoituksia ankkuriosuudella, mutta mitalivauhtiin hekään eivät tänään pystyneet.

– Viesti oli iso pettymys. Aloittajille tuli virheitä heti ensimmäisillä rasteilla, nuorten valmentaja Jani Lakanen harmitteli.

– Marika Teini ja Olli-Markus Taivainen suunnistivat hienosti koko viikon. Muuten joukkue ei päässyt omalle tasolleen. Varsinkin pitkän matkan maasto oli sellainen, jota emme ole pystyneet harjoittelemaan, koska harjoitusmaastot olivat helpompia,  Lakanen kertoo.

Nuorten MM-viesti, Primiero, Italia

Tytöt: 1) Switzerland 1.44.42 (Kirk Fiona, Tritschler  Sophie, Gross Julia), 2) Team Norway 1.46.29 (Nydal Britt Ingunn, Skjerve Elen Katrine, Arnesen Mari Jevne), 3)  Denmark  1.46.39 (Klingenberg Emma, Bobach Ida, Klinting Signe), 4) Sweden 1.47.28 (Alexandersson  Tove, Löfgren Kristin, Lönnkvist Jenny),  5) Czech Republic  1.51.12  (Bochenkova Ivana, Madlova Vera, Petrzelova Tereza), 6)  Finland 1.54.34 (Anttonen Sari, Niemi Venla, Teini Marika)

Pojat: 1) Sweden 2.08.51 (Boström Olle, Ridefelt Albin, Bergman Gustav), 2) Switzerland 2.09.34 (Sauter Philipp, Kybyrz Matthias, Hubmann Martin), 3) Denmark 2.12.03 (Ødum Marius Thrane, Hansen Rasmus Thrane. Bobach Søren), 4) Norway 2.15.44 (Bjugan Mathias, Nørbech Torgeir, Indgaard Ulf Forseth), 5) France 2.16.00 (Poupard Thibaut, Fleurent Theo, Basset Lucas,) 6) Latvia (Zagata Zemgus, Jubelis Andris, Paulins Arturs), 9) 2.20.10 Finland (Liukkonen Kalle, Lehtola  Samu, Taivainen Olli-Markus)