Nuorten EM-viestistä ei suomalaismitaleita

Suomen tyttöjen viestijoukkue oli 4. ja poikien 13. nuorten EM-kisoissa Serbiassa

Tyttöjen viesti alkoi hyvin Tytti Kirvesmiehen vaihtaessa kolmantena avausosuudelta. Toisella osuudella Lotta Karhola tiputti Suomen seitsemänneksi. Ankkuriosuudella pitkän matkan mestari Frida Lönnberg nosti Suomen neljänneksi vain viidentoista sekunnin päähän Venäjästä, joka oli kolmas. Voiton vei Tsekin joukkue ja toinen oli Latvia.

Poikien viestin aloitti Einari Heinaro, joka vaihtoi kuudentena. Toisella osuudella Severi Kymäläinen pudotti Suomen sijalle 13. Ankkuri Oskari Mikkola ei pystynyt nostamaan sijoitusta, joka siis lopulta oli 13. Tsekki voitti myös poikien viestin, toinen oli Venäjä ja kolmas Viro.

– Maasto tiedettiin etukäteen haastavaksi, mutta silti sorruttiin virheisiin. Yleisesti viestissä nähtiin paljon yllättäviä käänteitä, kommentoi nuorten valmentaja Jarno Parkkinen.

Nuorten EM-viesti, Serbia

Tytöt: 1) CZE1.33.04 (Denisa Kosová, Karolina Teplá, Madla Svobodná), 2) LAT 1.39.38 (Ance Rusova, Mara Peilane, Sabine Tilta), 3) RUS 1.39.57 (Zhemal Garaeva, Daria Maslennikova, Elizaveta Davydova), 4) FIN 1.40.10 (Tytti Kirvesmies, Lotta Karhola, Frida Lönnberg), 5) SUI 1.40.23 (Franziska Dörig, Andrea Koch, Eveline Schärli), 6) HUN 1.40.51(Filomena Kovacs, Monika Szokol, Reka Toth )

Pojat: 1) CZE. 1.59.28 (Jirí Necas, Jirí Valenta Daniel Wolf), 2) RUS 2.00.09 (Dmitry Danil`chenkov, Gleb Tikhonov, Aurel Pleshkan), 3) EST 2.02.25 (Raido Mitt, Tauno Tiirats, Kenny Kivikas), 4) AUT 2.04.12 (Simon Arbter, Philipp Schiel, Robert Merl, 5) POL Poland 2.05.58 (Rafal Podzinski, Jakub Zielinski, Michal Olejnik), 5) SUI 2.05.58 (Patrik Wägeli, Felix Haller, Niklaus Rey),13) FIN 2.18.53 (Einari Heinaro, Severi Kymäläinen, Oskari Mikkola)

 

EM-kisojen päätöspäivänä sunnuntaina kilpaillaan sprintti. Kisasivut:http://www.eyoc2009.org/