Kaupille keskimatkan hopeaa World Gamesissa

Minna Kauppi joutui taipumaan hopealle Taiwanissa ei-olympialajien maailmankisojen, World Gamesin, toisena osakilpailuna suunnistetulla keskimatkalla. Keskimatkan mestaruus meni Australiaan Johanna Allstonin suunnistaessa mestariksi yli minuutin erolla suomalaiseen. Pronssia otti Ruotsin Linnea Gustafsson. Bodil Holmström oli 12.

Miehissä suomalaisista parhaiten menestyi Tero Föhr, joka oli lopulta neljäs. Föhrin pronssi jäi vain 9 sekunnin päähän. Miehissä voiton otti Sveitsin Daniel Hubmann, kun taas hopea ja pronssi menivät Venäjälle Dmitry Tsvetkovin vetäessä pidemmän korren hänen ja Andrei Hramovin keskinäisessä väännössä. Pasi Ikonen hylättiin.

– Minna (Kauppi) teki jonkin verran virheitä, mutta pystyi siltä mitalijuoksuun. Tero (Föhr) taas teki tiukassa kisassa tasaisen suunnistuksen. Bodilitakin (Holmström) nähtiin ihan hyvä suoritus, vaikka väsymys alkaakin painaa. Pasi (Ikonen) alkoi vahingossa lukea väärää rastiväliä ja jätti yhden rastin väliin, mistä seurasi hylkäys, joukkueen valmentajana kisoissa oleva Mika Lehtonen kertoi joukkueen suorituksista.

Taiwanissa lämpötilä on läpi vuorokauden yli 30 astetta ja kosteusprosentti on korkealla. Lauantain keskimatka ja sunnuntain viesti juostaan puistomaisessa metsäalueella, jossa on paljon asfalttiteitä.

– Kovalla alustalla kovaa juokseminen alkaa käydä lihasten päälle, vaikka kuumuus tekee sen, että lihakset eivät samallalailla kipeydy kuin Suomessa. Urheilijat alkavat olla kaikki fyysisesti väsyneitä ja se vaikeuttaa suunnistusta, Lehtonen totesi World Gamesin haastavista olosuhteista.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina sekaviestillä. Suomen viestijärjestys on Pasi Ikonen, Bodil Holmström, Tero Föhr ja Minna Kauppi.

Lisätietoa ja täydelliset tulokset. http://wg2009.orienteering.org/

Tulokset, 18.7. World Games, suunnistus keskimatka

Naiset

1) Johanna Allston AUS 27.01,0, 2) Minna Kauppi FIN 28.17,4, 3) Linnea Gustafsson SWE 28.44,4, 4) Signe Söes DEN 28.49,2, 5) Aija Skrastina LAT 29.16,5, 6) Dana Brozkova CZE 29.18,0, …, 12) Bodil Holmström FIN 30.12,3

Miehet

1) Daniel Hubmann SUI 27.43,4, 2) Dmitry Tsvetkov RUS 28.16,6, 3) Andrei Hramov RUS 28.51,8, 4) Tero Föhr FIN 29.00,3, 5) Mattias Millinger SWE 29.01,2, 6) Öystein Kvaal Österbö NOR 29.32,1, Pasi Ikonen FIN hyl.