Kaupille maailmancupin voitto

Minna Kauppi päätti PM-kisat voitokkaasti sprintissä, joka oli samalla maailmancupin toinen osakilpailu. Kaupin alkuvauhti oli omaa luokkaansa, eikä norjalaisten hurjat loppuvedotkaan riittäneet uhkaamaan Kaupin voittoa. Toiseksi suunnistis Norjan Anne Matgrethe Hausken ja kolmanneksi myös norjalainen Marianne Andersen.

Merja Rantasen kymmenes ja Bodil Holmströmin yhdestoista sija täydensivät hyvää suomalaispanosta naisissa.

– Oli vaikea paikka lähteä alussa ja mäet hapottivat paljon. Suunnistus meni kuitenkin tuubiin, sanaili karsinnasta sisuuntunut Kauppi, jolle sprintin kulta oli kisaviikon neljäs mitali.

Tero Föhr oli parhaana suomalaisena kuudes miesten maailmancupin sprintissä Salossa. Kisan voitti Sveitsin Daniel Hubmann. Föhr teki keskiviikkona Salon keskustassa käydyssä sprintissä PM- ja maailmancup-rupeaman parhaan kisansa. Hän hävisi kisan voittajalle 44 sekuntia, mutta pronssisija oli vain seitsemän sekunnin päässä.

– Alku lähti hyvin, mutta kisan puoliväliin en ole tyytyväinen. Koko ajan tuntui olevan kiire, osa siitä menee varmaan ratamestarille, Föhr tunnusti maalissa.

Tuomas Tervo oli sprintissä toiseksi paras suomalaismies, sijalla 14. Hän jäi voittajasta 1.06. Mats Haldinin sijoitus oli 18. ja Petteri Muukkosen 21. Muut suomalaismiehet eivät selviytyneet aamupäivän karsinnasta finaaliin.

Aamupäivällä käydyssä nuorten PM-kisassa suomalaisten sijoitukset olivat vaatimattomia. Marika Teini oli jälleen paras suomalainen, mutta sijoitus hänelläkin oli vasta 16. Teini jäi voittajalle Norjan Britt Ingunn Nydalille 1.21. Pojissa paras suomalainen oli Kalle Liukkonen sijalla 15. Hän jäi Ruotsin Jerker Lysellille 1.08.

Tulokset järjestäjien www-sivuilla.