Staffan Tunis ykkönen Italiassa

Suomen Staffan Tunis nosti osakkeitaan hiihtosuunnistuksen Keski-Euroopan kiertueella voittamalla keskiviikkona Italian Ossanassa käydyn pitkän matkan kilpailun. Tunis kuroi eroa kakkoseksi tulleeseen Venäjän Eduard Hrennikoviin lähes kaksi minuuttia. Muista suomalaisista Olli-Markus Taivainen oli komeasti seitsemäs. Naisten kisassa parhaat suomalaiset olivat seitsemänneksi sijoittunut Hannele Tonna ja kahdeksanneksi sijoittunut Pernilla Tunis.

– Kaksoisvoittokin oli lähellä, sillä Olli-Markus Taivainen oli vielä kärkikaksikossa, kun neljännes matkaa oli jäljellä. Hän teki kuitenkin lopussa ison virheen ja putosi yli viiden minuutin päähän Staffan Tunisista.

Staffan Tunis oli kisan jälkeen tyytyväinen voittoisaan menoonsa.

– Tänään suunnistus napsahti kohdalleen. Tämä kisa tuntui sopivan minulle. Hyvän alun jälkeen meno rupesi melko nopeasti painamaan, ja olin jo menettämässä toivoani kärkisijojen suhteen. Puolivälin jälkeen taas piristyin ja jaksoin loppuun hyvin, Tunis kertasi voittokisaansa.

Hiihtosuunnistuksen Keski-Euroopan kiertueen 4. osakilpailu, Ossana ItaliaPitkän matkan tulokset:
Miehet: 1) Staffan Tunis FIN 1.33.36, 2) Eduard Hrennikov RUS 1.35.34, 3) Erik Rost SWE 1.36.54, 7) Olli-Markus Taivainen FIN 1.38.49, Jarkko Urpalainen ei startannut.
Naiset: 1) Irina Onitsenko RUS 1.30.16, 2) Olga Novikova RUS 1.30.53, 3) Tatjana Kozlova RUS 1.31.45, 7) Hannele Tonna FIN 1.33.31, 8) Pernilla Tunis FIN 1.33.37, 19) Tiia Tallila FIN 1.39.13, 22) Laura Salmi 1.40.17.
Kiertue jatkuu perjantaina sprintillä Sveitsissä.