Suomelle tuplapronssi EM-viestistä

Niin miehet kuin naiset taistelivat itsensä pronssille EM-kilpailujen viimeisenä päivänä juostussa viestissä.

Naisten voitto meni Ruotsiin, Venäjän hävitessä vain 12 sekuntia voittajalle. Ensimmäisen vaihdon jälkeen vielä 17. ollut Suomi nousi hienosta kakkososuudella Merja Rantasen myötä kiinni mitalitaistoon. Osuutensa lopussa virheitä tehnyt Minna Kauppi toi Suomen ykkösjoukkueen tiukasti pronssille ennen Suomen kakkosjoukkuetta, jota ei kuitenkaan pisteissä lasketa.

– Otin alun tosi varovasti, mutta homma ei ollut oikein kontrollissa. Helenalla oli selkeästi lyhyemmät hajonnat ja se alkoi kalvaa. Kun vielä lopussa pummailin, tuli sellainen olo, että pitäisikö antaa kakkosjoukkueen voittaa. Muut tytöt ansaitsivat tämän mitalin, joten taistelin loppuun asti, loppusuoralla samaan aikaa Karoliina Sundbergin kanssa ollut Minna Kauppi kertoi maalissa.

Miehille työvoitto

Suomen miestin viesti ei alkanut yhtään sen sujuvammin kuin naistenkaan. Jarkko Huovila toi joukkueen vaihtoon yli kolme minuuttia kärjestä jääneenä. Kakkososuudella viikon parhainta suoritusta tehnyt Pasi Ikonen nosti Suomen viidenneksi, mutta ero kärjessä vaihtoon tulleeseen Venäjän Anrdei Hramoviin oli edelleen yli kolme minuuttia.

Ankkuriosuudella Mats Haldin taisteli edellä menneet kiinni ja nosti Suomen lopulta kolmanneksi ohi Ranskan Thierry Gueorgiun ja Tsekin Michael Smolan.

– Tein alussa pummeja, mutta minulla oli selkeästi lyhyempi hajonta ja jossain välissä sain jo Thierryn selän näkyviin. Toiseksi viimeiselle näin Thierryn ja Smolan vetävän vasemmalle ja ajattelin, että meillä on hajonta, mutta kun itse pummasin rastia näin heidän tulevan takaisin. Meillä oli kaikilla sama rasti, mutta minä löysin sen ensin. Rastilta lähdin juoksemaan kohti maalia niin paljon kuin jaloista lähdi, Haldin kertoi maalissa.

Tulokset

Naiset

1) SWE 1.45.10 (Lina Persson Lina, Emma Engstrand, Helena Jansson), 2) RUS 1.45.22 Natalia Korzhova, Julia Novikova, Tatjana Riabkina), 3) FIN 1.46.29 (Katri Lindeqvist, Merja Rantanen, Minna Kauppi), 4) NOR 1.53.57 Marianne Riddervold, Mari Fasting, Anne Margrethe Hausken), 5) CZE Zdenkan Stara, Radka Brozkova, Dana Brozkova), 6) EST 1.53.59 Annika Rihma, Merike Vanjuk, Liis Johanson)

Miehet

1) RUS 2.03.13(Dmitriy Tsvetkov, Andrei Hramov, Valentin Novikov), 2) SUI 2.03.28 (Baptiste Rollier, Matthias Merz, Daniel Hubmann), 3) FIN 2.05.32 (Jarkko Huovila, Pasi Ikonen, Mats Haldin), 4) FRA 2.05.35 (Damien Renard, Francois Gonon, Thierry Gueorgiou), 5) CZE 2.05.36 (Jan Prochazka, Tomas Dlabaja, Michal Smola), 6) SWE 2 2.06.46 (Erik Ohlund, Mattias Millinger, Martin Per Johansson)