Suomen naisille viesticupin voitto

Venäjä voitti hiihtosuunnistuksen maailmancupin päätösviestin sunnuntaina Kazakstanin Ridder Cityssä, mutta toiseksi sijoittunut Suomi otti viesticupin kokonaiskilpailun voiton. Suomen naiset hiihtivät viestin kokoonpanolla Kirsi Vanhalakka, Liisa Anttila ja Hannele Valkonen.

Suomi pääsi ankkuriosuudelle 20 sekunnin etumatkalla Venäjään, mutta Venäjän ankkuri Tatjana Vlasova oli liian kova pala Valkoselle, vaikka suomalainen viikon parhaan suorituksensa tekikin. Eroa maalissa oli lopulta 50 sekuntia Venäjän eduksi.

Miesten viestin voitti Ruotsi, jonka ankkuri Erik Rost oli ylivoimainen omalla osuudellaan. Suomi oli lopulta kolmas joukkueella Jarkko Urpalainen, Matti Keskinarkaus ja Staffan Tunis, joka nosti Suomen ankkuriosuudella mitalikorokkeelle. Suomi hävisi voittajalle lopulta 3.25. Suomen miehet sijoittuivat viestin kokonaiscupissa toiseksi.

– Tänään satoi vettä kaatamalla. Lumesta ei ole täällä puutetta, mutta vesisade teki urista pehmeitä, kertoi Suomen päävalmentaja Jukka Lanki.

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin viestit, Kazakstan Ridder City
Tulokset, miehet: 1) SWE 1.43.16 (Tobias Åslund, Peter Arnesson, Erik Rost), 2) RUS 1.45.29, 3) FIN 1.46.41 (Jarkko Urpalainen, Matti Keskinarkaus, Staffan Tunis).
Naiset: 1) RUS 1.28.47 (Olga Novikova, Maria Shilova, Tatjana Vlasova), 2) FIN 1.29.37 (Kirsi Vanhalakka, Liisa Anttila, Hannele Valkonen), 3) KAZ 2.33.23.