Skyttä ja Tervala pyöräsuunnistajien valmentajaksi

Entinen maajoukkuepyöräilijä Esa Skyttä on nimetty pyöräsuunnistusmaajoukkueen päävalmentajaksi. Skyttä saa työparikseen maailman menestyksekkäimmän pyöräsuunnistajan, Mika Tervalan.

Skytän vastuulla on maajoukkueen fysiikka, testaukset sekä pyöräilyyn liittyvä lajivalmennus. Tervala puolestaan keskittyy suunnistuksen taitovalmennukseen sekä myöhemmin perustettavaan nuorten maajoukkueeseen. Skyttä on toiminut vuodesta 2000 lähtien Mika Tervalan henkilökohtaisena valmentajana, joten pyöräsuunnistus on sitä kautta tuttu laji. Tervala jatkaa edelleen myös hiihtosuunnistusmaajoukkueen suksihuollon vastaavana.

– Pyöräsuunnistajat ovat menestyneet viime vuosina mainiosti. Maajoukkueen urheilijoista osa on jo tulossa uransa ehtoopuolelle, mutta nuorista on nousemassa lupaavia tyyppejä. Heille pitää pystyä tarjoamaan mahdollisuudet luoda menestystä, jotta mitaliperinteet jatkuvat. Maajoukkueelle löytyy haasteita, ja osin ne muokkautuvat myös sen mukaan, miten paljon resursseja saadaan, Skyttä pohtii tulevan tehtävänsä haasteita.

Skyttä uskoo pyöräsuunnistuksen tulevaisuuteen.

– Suomessa suunnistus ja pyöräily ovat suosittuja lajeja, miksei siis myös niiden yhdistelmä voisi olla. Lajille pitää saada harrastajia lisää, jotta lajin arvostus kehittyy, Skyttä pohtii.

Pyöräsuunnistusmaajoukkueen tulevan kauden päätähtäin on Puolassa elokuussa järjestettävissä MM-kisoissa. Skytän valmentajaparina aloittavalla Mika Tervalalla on keskimatkan maailmanmestarina kisapaikka takataskussa.

– Mika treenaa edelleen tiukasti. Jos hän kokee olevansa valmis taistelemaan MM-kisojen kärkisijoista, hän voi kisapaikkansa käyttää. En usko, että Mika on viimeistä sanaansa sanonut urheilijanakaan, mutta on hyvä, että hän on mukana kokeneena pelaaja-valmentajana psyykkaamassa nuorempia ja mittaamassa muiden tasoa, päävalmentaja Esa Skyttä arvioi.

Skytän ja Tervalan valmentajasopimukset ovat yksivuotisia.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail