Anttila toinen mc-yhteislähdössä

Liisa Anttilan etumatka hiihtosuunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä kapeni neljään pisteeseen, kun Venäjän Tatjana Vlasova otti voiton torstaina Kazakstanissa käydyssä pitkän matkan kilpailussa. Anttila oli lopputuloksissa toinen. Maailmancupin kokonaisvoitto ratkeaa lauantain keskimatkalla.

Anttila johti yhteislähtönä käytyä pitkän matkan kilpailua ensimmäisen lenkin jälkeen. Toisella lenkillä suomalainen teki virheitä, ja Vlasova rutisti ohi. Eroa maalissa oli lopulta 1.18. Muista suomalaisista Hannele Valkonen oli yhdeksäs ja Kirsi Vanhalakka kymmenes.

– Liisan hiihto kulki tänään hyvin, mutta toisen lenkin pienet virheet ratkaisivat kisan. Kisa käytiin vesikelissä, lämmintä oli viisi astetta ja lopussa satoi vettä, kertoi hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jukka Lanki Kazakstanista.

Miesten kisan voitti Ruotsin Erik Rost, joka on käytännössä varmistanut maailmancupin kokonaiskilpailun voiton nimiinsä. Venäjän Andrei Lamov oli toinen ja Eduard Hrennikov kolmas. Suomen Staffan Tunis oli neljäs runsaat kaksi minuuttia kärjen takana. Matti Keskinarkaus oli sijalla 11 ja Jarkko Urpalainen sijalla 14.

Järjestäjien sivut