Viesti kruunasi Anttilan maailmancupin kisaviikon

Bulgariassa kisatun hiihtosuunnistuksen maailmancupin viimeinen osakilpailu, viesti kruunasi suomalaisten naisten kisaviikon. Naisten joukkue otti EM-kilpailujen tapaan ankkuri Liisa Anttilan johdolla tiukan voiton Venäjän naisjoukkueesta. Anttilan lisäksi Suomen joukkueessa hiihtivät Hannele Valkonen ja Marttiina Joensuu. Hopea ja pronssisija menivät Venäjälle.

Myös miehet toistivat EM-kisamenestystä ja pysyivät hopeakannassa. Eroa kultaa ottaneeseen Venäjän joukkueeseen oli maalissa vain tiukat 14 sekuntia. Miesten aloittajana toimi Matti Keskinarkaus. keskiosuuden hiihti Jarkko Urpalainen ja ankkurina toimi Staffan Tunis.

Pronssi meni tällä kertaa Norjaan.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu 12.–13.3. Kazakstanissa.

Nuorten MM-viestikulta Suomeen

Samaan aikaan maailmancupin kanssa kisattiin Bulgariassa myös Nuorten MM-mitaleista. Viimeisen päivän viesti oli suomalaisittain menestyksekäs, sillä Suomen pojat voittivat hopealle sijoittuneen Norjan ja pronssia ottaneen Ruotsin ylivoimaisesti yli kolmen minuutin erolla. Suomen viestin aloitti Pellon Pontta edustava Taneli Pantsar. Kakkososuutta hiihto Valkeakosken Hakan Leo Laakkonen ja viestin viimeisteli niin ikään pellolainen Olli-Markus Taivainen.
Myös Suomen kakkosjoukkue menestyi kisoissa olemalla seitsemäs. Joukkueessa suunnistivat Janne Keisanen, Peter Sundelin ja Antti Vainio.

Tyttöjen viesti sujui venäläisten vahvassa viennissä ja lopputuloksissa Venäjä löytyy sijoilta yksi ja kolme. Suomen ykkösjoukkue jäi kovasta taistelusta huolimatta voittajalle minuutin, mutta otti silti kunniakkaasti hopeaa. Myös Suomen kakkosjoukkue onnistui ja oli lopputuloksissa neljäs.

Suomen ykkösjoukkueessa suunnistivat Anni Honkimaa, Heini Papinsaari ja Katja Vanhalakka ja kakkosjoukkueessa Marjut Turunen, Milka Leppäsalmi ja Tiia Tallila.

 

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Bulgaria

Miehet: 1) RUS 1 1.46.35 (Andrei Grigoriev, Andrei Gruzdev, Andrei Lamov), 2) FIN 1 1.46.49 (Matti Keskinarkaus, Jarkko Urpalainen, Staffan Tunis), 3) NOR 1.47.12 (Öyvind Watterdal, Lars Hol Moholdt, Eivind Tonna), 4) SWE 1.47.17 (Daniel Nordebo, Tobias Aslund, Erik Rost), 5) RUS 2 1.49.11 (Vladimir Barchukov, Mikhail Sorokin, Vadim Tolstopiatov), 6) NOR 2 1.50.49 (Öystein Kvaal Österbö, Erik Watterdal, Öyvind Lund)

Naiset: 1) FIN 1 1.27.10 (Hannele Valkonen, Marttiina Joensuu, Liisa Anttila), 2) RUS 1 1.27.51 (Olga Shevchenko, Natalia Tomilova, Tatjana Vlasova), 3) 1.30.44 RUS 2 (Anastasia Kravchenko, Tatjana Kozlova), 4) BUL 1.35.48 (Teodora Malcheva, Stefaniya Belomazheva Antoniya Grigorova, 5) SWE 1.35.55 (Åsa Zetterberg-Eriksson, Johanna Edin, Josefine Engström), 6) SUI 1.47.14 (Theres Klasi, Carmen Strub, Yvonne Gantenbein)

Hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kisat, Bulgaria

Pojat: 1) FIN 1.36.23 (Taneli Pantsar, Leo Laakkonen, Olli-Markus Taivainen), 2) NOR 1 1.38.34 (Rasmus Korvald Skare, Sindre Haverstad, Hans Jorgen Kvale), 3) SWE 1.38.43 (David Bejmer, Erik Blomgren, Gustav Nordström), 4) RUS 1 1.40.38 (Alexandr Vereshchagin, Valeriy Glukhov, Taras Kashchuk), 5) RUS 2 1.41.00 (Ivan Povyshev, Egor Zorin, Ilia Belousov), 6) SWE 2 1.42.24 (Carl Magnusson, Jimmy Larsson, Carl-Johan Grape), 7)FIN 2 1.44.50 (Janne Keisanen, Peter Sundelin, Antti Vainio)

Tytöt: 1) RUS 2 1.23.13 (Tatjana Mendel, Alena Chukareva, Ekaterina Munina), 2) FIN 1 1.24.00 (Anni Honkimaa, Heini Papinsaari, Katja Vanhalakka), 3) RUS 1 1.25.38 (Tatjana Medvedeva, Galina Ezhkova, Nina Oleinichenkova), 4) FIN 2 1.25.57 (Marjut Turunen, Milka Leppäsalmi, Tiia Tallila), 5) NOR 1.27.06 (Barbro Kvale, Maren Haverstad, Anette Baklid), 6) SWE 2.27.23 (Therese Sahlin, Maja Persson, Elin Vedin)

Järjestäjien kisasivut: http://bgof.org/jwskioc2008/index.htm

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail