Suunta Huipulle -kurssi (taso 2)

Päivitetty 19.7.2016

Suunta Huipulle -kurssi on suunnattu niin lapsuus-, valinta- kuin huippuvaiheen urheilijoiden parissa toimiville valmentajille. Koulutukseen osallistuvilta edellytetään tason 1 tietojen ja taitojen hallitsemista sekä aktiivista toimimista valmennus-/ohjaustehtävissä.

Koulutuksen laajuus on 4 opintoviikkoa (160 tuntia), josta lähiopetusta 70 tuntia ja etäopiskelua 90 tuntia. Lähiopetus koostuu kolmesta lähijaksosta, jotka järjestetään Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. Lähijaksojen lisäksi kurssi sisältää käytännön valmennustehtäviä valmentajan omassa toimintaympäristössä sekä oppimistehtävien raportointia. Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista.

Suunta Huipulle -kurssi järjestetään vuosittain. Helmikuussa 2016 käynnistynyt kurssi jatkuu lokakuulle.

Suunta Huipulle -kurssin osaamistavoitteet (pdf)

Suunnistusliiton koulutustarjonta

Suunta Huipulle -kurssin lähijaksot 2016:

LähijaksotPaikkaPääkouluttajaIlmoittautumiset
4.-6.3.2016Kisakallion UrheiluopistoPetteri Kähäri5.2. mennessä
20.-22.5.2016Kisakallion UrheiluopistoPetteri Kähäri
18.-20.11.2016Kisakallion UrheiluopistoPetteri Kähäri

Suunta Huipulle -kurssi sisältää kolmen lähijakson lisäksi käytännön valmennustehtäviä valmentajan omassa toimintaympäristössä sekä oppimistehtävien raportointia sovittavalla tavalla. Ensimmäiset oppimistehtävät palautetaan kaksi viikkoa ennen ensimmäistä lähijaksoa.

Suunta Huipulle -kurssin hinta on 600 euroa. Hintaan sisältyy lähijaksojen koulutus materiaaleineen ja majoitus täysihoidolla 2-3 hengen huoneissa. Suunnistusseuran huipputreenit -paketin hinta on 50 euroa ja se on vapaaehtoinen. Ilmoittautuessaan kurssilainen sitoutuu koko kurssiin maksuineen.

Kurssin lähijaksojen yhteydessä Kisakalliossa järjestetään myös Suunta Huipulle -leirejä, jotka ovat avoimia 15-20-vuotiaille nuorille tarkoitettuja teemaleirejä. Valmennuskurssin ja leirin ohjelmat suunnitellaan siten, että lähijaksojen käytännön harjoitukset toteutetaan leiriharjoitusten yhteydessä.

Kurssille otetaan enintään 30 valmentajaa ja se järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Kurssin toteutumisesta/peruuntumisesta ilmoitetaan ilmoittautuneille 8. helmikuuta, kun ilmoittautumisaika on umpeutunut.

Ilmoittautuminen on päättynyt 5.2.2016.

Tiedustelut:
Petteri Kähäri, petteri.kahari (a) suunnistusliitto.fi, p. 050 564 2493

Lumilajien tason 2 valmentajakoulutus 2016

Kesäkuussa 2016 käynnistyvä hiihtosuunnistuksen taso 2 valmentajakoulutus toteutetaan yhteistyössä muiden lumilajien kanssa. Kurssi antaa valmiudet ensisijaisesti 13–18-vuotiaiden henkilökohtaiseen  ja seuravalmennukseen. Ensimmäinen ja viimeinen lähijakso toteutetaan samalla ohjelmalla kaikilla opistoilla; toisella lähijaksolla keskitytään hiihtosuunnistuksen lajivalmennukseen. Koulutukseen kuuluu ennakko- ja etätehtäviä liittyen omaan toimintaympäristöön ja oppimiseen.

Hinta: 540 € + leirijakson kulut (250-300 €), sisältäen täysihoidon opistoilla ja kurssimateriaalin.

LähijaksotPaikkaPääkouluttajaIlmoittautumiset
9.–12.6. 2016
  • Liikuntakeskus Pajulahti
  • Vuokatin Urheiluopisto