MM-järjestäjäehdokas 2023 tai 2025 (S)

Suomen Suunnistusliitto hakee suunnistuksen MM-kilpailuja Suomeen vuodelle 2023 tai 2025.

Haemme kotimaista kisajärjestäjää kyseisille maastomatkojen MM-kilpailuille. Vuodesta 2019 alkaen maastomatkojen ja sprinttimatkojen MM-kilpailut järjestetään vuorovuosin. MM-kisaviikon ohjelma sisältää mm.:

• finaalikilpailut henkilökohtaisilla matkoilla: keskimatka ja pitkä matka
  • viestit
  • avajais- ja päättäjäistapahtumat
  • mallisuunnistukset ja mahdolliset karsinnat
  • välipäivän/-päivät
  • MM-kilpailujen lisäksi tulee järjestää yleisökilpailut

MM-kilpailun tulee olla kiinnostava tapahtuma niin kilpailijoille, katsojille, medialle kuin yhteistyökumppaneillekin. TV-neuvottelut käydään Suomen Suunnistusliiton toimesta ja televisioinnin huomiointi on osa kokonaisuutta. Järjestäjän tulee tarjota kilpailukeskuksiin areenatuotanto.

MM-kilpailun keskuspaikalle ja maastoille asetettuja vaatimuksia:

• paikkakunnan tulee sijaita riittävän lähellä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä kansainväliseltä lentokentältä
  • kilpailun keskuspaikan (jossa mm. majoitukset) ja kilpailukeskusten välisiin matkoihin ei tulisi kulua yli 40 minuutin aikaa käytettäessä autoa
  • keskuspaikasta on löydyttävä eritasoisia ja -hintaisia majoitusvaihtoehtoja, mieluiten yhtenäisestä kisakylästä
  • maastojen tulee olla MM-kilpailun tasolle sopivia vaativia suunnistusmaastoja

Tällä hetkellä suunnistuksen MM-kilpailuun osallistuu noin 300 kilpailijaa, 100 joukkueiden huoltojäsentä ja 100 median edustajaa. Kilpailujen lisäksi MM-viikon yhteydessä järjestetään usein kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallituksen sekä eri komissioiden kokouksia ja seminaareja.

Kansainvälinen suunnistusliitto perii kilpailun järjestämisestä järjestelyoikeusmaksun 60000 €.

Järjestäjäehdokkaan on jätettävä englanninkielinen hakemus Suomen Suunnistusliittoon viimeistään 30.6.2018.

MM-kilpailun hakuun liittyvä aikataulu on seuraava:

• 30.6.2018 mennessä
    englanninkielinen hakemus suunnistuksen MM-kilpailun järjestämiseksi vuonna 2023/2025 jätettävä Suomen Suunnistusliittoon
  • heinä-elokuu 2018
    hakemusten käsittely ja arviointikäynnit
  • syyskuu 2018
    päätös Suomen järjestäjäehdokkaasta vuoden 2023/2025 MM-kilpailulle
  • syyskuu 2018
    esisopimuksen allekirjoittaminen järjestäjäehdokkaan ja Suomen Suunnistusliiton välillä
  • lokakuu 2018 järjestäjä varautuu esittelemään suunnitelmaa IOF:n kongressissa Prahassa Tsekissä
  • Maaliskuu 2019
    Suomen Suunnistusliitto jättää MM-kilpailuhakemuksen kansainväliselle suunnistusliitolle

Vuoden 2023/2025 suunnistuksen MM-kilpailujen järjestämisestä kiinnostuneita pyydetään ottamaan mahdollisimman pian yhteyttä Suomen Suunnistusliittoon joko toimitusjohtaja Mika Ilomäkeen tai tapahtumapäällikkö Petteri Palmiin. Hakemisesta kiinnostuneille toimitetaan erikseen yksityiskohtaisempi englanninkielinen lisäohje.

toimitusjohtaja Mika Ilomäki, mika.ilomaki@suunnistusliitto.fi, puh. 045 773 10310

tapahtumapäällikkö Petteri Palmi, petteri.palmi@suunnistusliitto.fi, puh. 044 517 7620

Suomen Suunnistusliitto