8.2. | Suunnistuskartan pohja-aineiston laatiminen OCADilla (Teams)

Suunnistuskartan pohja-aineiston laatiminen OCADilla Maanmittauslaitoksen avoimista aineistoista  

Koulutuksessa perehdytään pohja-aineiston laatimiseen OCAD-ohjelmalla Maanmittauslaitoksen avoimia aineistoja hyödyntäen. Kurssi soveltuu jo kokemusta omaaville käyttäjille.

Paikka:

Koulutus toteutetaan Teams-yhteydellä.

Ajankohta:

Tiistai 8.2.2022 klo 18.00 – 20.30.

Tarvittavat välineet:

-Muistiinpanovälineet ja tietokone, jossa internet-yhteys.

-Koulutus on luentotyyppinen ja osallistujan odotetaan seuraavan luentoa ja opastusta sekä tekevän muistiinpanoja. Asioita käydään läpi havainnollistaen miten asiat tehdään OCADilla. Osallistujan on hyvä kurssin jälkeen kerrata kurssilla esiin tulleita OCADin toimintoja ja tehdä pohja-aineistoja omiin tarpeisiinsa. Kurssin sisältö perustuu uusimpaan OCADin versioon, jonka Trial version voi ladata osoitteesta https://www.ocad.com/en/trial/ ja valitaan versioksi (edition) Orienteering. (Huomioitavaa, että trialversiota voi käyttää maksutta 14 päivää lataamisesta ja version voi ladata vain kerran tietylle tietokoneelle.) Koulutuksessa opetettavat työkalut ja toiminnot löytyvät pääasiassa myös ohjelman aiemmista versioista.

Hinta:

Osallistumismaksu 15 €, maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Suomisportissa.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 6.2.2022 mennessä Suomisportin kautta.

Koulutuksen Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse koulutuspäivänä tai sitä edeltävänä päivänä. Kurssin järjestämiseksi tarvitaan vähintään 10 osallistujaa ja paikkoja on sadalle ensiksi ilmoittautuneelle. Ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lisäinformaatiota ja materiaalia sähköpostitse ennen kurssia.

Kouluttajat ja lisätietoja:

SSL:n karttakouluttajat Eero-Antti Lonka, eero-antti.lonka(at)suunnistusliitto.fi ja Pasi Jokelainen, pasi.jokelainen(at)mapline.fi