29.4. | Suunnistuskartan laatiminen hyödyntäen Maanmittauslaitoksen avointa aineistoa

Kurssilla tavoitteena on opettaa osallistujat laatimaan kartan maastotyöversio mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti käyttäen hyödyksi MML:n digitaalisia mittausaineistoja, joita ovat laserkeilausaineistot, ilmakuvat ja maastotietokanta. Tavoitteena on muuttaa kartan tekemisen prosessia siten, että merkittävästi suurempi osa työstä voidaan tehdä kirjoituspöydän ääressä; ennen maastotyövaihetta.

Kurssilla perehdytään siihen, mistä MML:n aineistoja saa, missä tarkkuudessa ja missä tiedostomuodoissa niitä kannattaa pyytää ja mitä tarvitaan. Edelleen opetellaan aineistojen tuominen OCAD:iin ja jatkojalostaminen kartaksi.
Kurssi soveltuu niille, jotka ovat ensimmäisen karttansa jo valmistaneet OCAD:llä ja ohjelmiston perusominaisuudet ovat hallussa.

Kurssipaikka: Kirkkojärven koulu, Kotikyläntie 6, 02770 Espoo

Ajankohta: Maanantai 29.4.2018 klo 17:30-21:30

Kurssille tarvittavat välineet:
Oma kannettava tietokone, jossa OCAD ja hyvä käteen sopiva hiiri sekä muistiinpanovälineet. Kurssin opetus perustuu OCAD 2018-versioon, mutta kurssilla voi myös käyttää ohjelman aiempaa versioita 12.
(Jos ei omista ohjelmaa, ohjelman trial-version voi käydä lataamassa OCAD:n kotisivuilta ennen kurssia. Kannattaa huomioida, että trial-versiota voi käyttää maksutta 3 viikkoa lataamisesta ja version voi ladata vain yhden kerran kullekin tietokoneelle.)

Kurssimaksu: 20 € / osallistuja. Sisältää materiaalin, koulutuksen ja kahvit. Maksetaan paikan päällä.

Kouluttaja: Ari Tertsunen.

Ilmoittautuminen: 21.4.2018 mennessä Pauli Anttilalle sähköpostilla pjanttila(a)gmail.com

Kurssille mahtuu 8 osallistujaa. Kurssin järjestämiseksi tarvitaan kuitenkin vähintään 5 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lisäinformaatiota sähköpostitse ennen kurssia.

Järjestäjä: Suunnistava Uusimaa

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail