Tähtiseura-ohjelma (päivitetään 5/2018)

nuoriso_Sinetti_logoSinettiseurat ovat suomalaisen lasten ja nuorten urheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet Sinetin tunnustukseksi laadukkaasta nuorisotyöstä.

Sinettiseurat ovat aktiivisia ja haluavat kehittää omaa toimintaansa.  Sinettiseurat ovat lajiensa ja paikkakuntansa parhaita lasten ja nuorten urheilun toiminnan toteuttajia.

Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa.  Toiminnan lähtökohtana on lapsen ja nuoren paras.  Seurat tarjoavat jokaiselle mukana olevalle lapselle ja nuorelle kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa.  Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia.  Sinetti tuo seuralle arvostusta, mutta myös vastuuta.  Sinettikriteerit toimivat seuratoiminnan kehittämisen apuvälineenä.

Sinettiseura voi toimia aktiivisesti lasten ja nuorten parissa, jossa kilpaurheilu on merkittävä osa toimintaa tai seura voi keskittyä lasten ja nuorten harrasteurheilun laadukkaaseen toteuttamiseen.  Useimmissa Sinettiseuroissa on sekä kilpa- että harrasteurheilutoimintaa.

Sinettiseurajärjestelmässä mukana oleminen tukee ja sitouttaa seuraa kehittämään erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua toimintaansa. Sinettiä voi hyödyntää seuran ulkoisen imagon kehittämisessä ja seuran toiminnan markkinoinnissa. Sinettiseuroja on tällä hetkellä 645 kpl 45 eri lajissa (2016).  Suunnistuksen sinettiseuroja on 32.

Lisätietoa Sinettiseuratoiminnasta

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail