Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutus

Koulutusta lasten ja nuorten ratojen laatijoille

Lapsille ja nuorille järjestettyjen harjoitusten ja kilpailujen laatu on harrastuksen jatkumisen kannalta hyvin tärkeää. Hyvin järjestetyt ja turvallisiksi koetut harjoitukset ja kilpailut synnyttävät positiivisia kokemuksia, innostavat oppimaan lisää ja jatkamaan harrastuksessa. Sopiva maasto, ajantasainen kartta ja laadukkaasti järjestetyt radat ovat olennainen osa hyvin järjestettyä harjoitusta ja kilpailua.

Koulutuksen esite 2018

Koulutuksia yhteistyössä alueiden kanssa

Suunnistusliitto toteuttaa keväällä 2018 koulutuksia yhdessä alueiden kanssa. Koulutuksia päivittyy tälle sivulle ja koulutuskalenteriin talven aikana (sivua päivitetty 15.3.2018).

Ilmoittaudu koulutukseen alueen ilmoittautumislinkkiä käyttäen ilmoitettuun määräpäivään mennessä. Määräpäivään mennessä ilmoittautuneille ja ilmoittautumisen yhteydessä  koulutusmateriaalin tilanneille toimitetaan koulutusmateriaali koulutukseen. Alueiden kanssa yhteistyössä toteutuvat koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Etelä-Pohjanmaa, to 8.3.2018 klo 18 – 21 Seinäjoella
Koulutuspaikka: RaJu:n kerhotila, Tapiolantie 5, 60150 Seinäjoki. Etelä-Pohjanmaan yhteyshenkilö: Maritta Nurmi, maritta.helena(a)netikka.fi.

Häme, to 8.3.2018 klo 18 – 21 Tampereella
Koulutuspaikka: Varalan urheiluopisto, Varalankatu 36, 33240 Tampere. Hämeen yhteyshenkilö: Saara Oripelto, saara.oripelto(a)millog.fi.

Varsinais-Suomi, to 8.3.2018 klo 18 – 21 Piikkiössä
Koulutuspaikka: Piikkiön Kehityksen kerhotalo, Lystiläntie 1, 21500 Piikkiö. Varsinais-Suomen yhteyshenkilö: Anu Reiman, anu.reiman(a)salo.salonseutu.fi.

Satakunta, ma 12.3.2018 klo 18 – 21 Ulvilassa
Koulutuspaikka: Massin liikuntakeskus, Massintie 190,  28400 Ulvila. Satakunnan yhteyshenkilö: Jari Holmberg, jari.holmberg(a)luukku.com.

Uusimaa, ma 12.3.2018 klo 17.30 – 20.30 Espoossa
Koulutuspaikka: Kirkkojärven koulu, Kotikyläntie 6, 02770 Espoo. Uudenmaan yhteyshenkilö: Pauli Anttila, pjanttila(a)gmail.com.

Keski-Suomi, to 15.3.2018 klo 18 – 21 Jyväskylässä
Koulutuspaikka: Paviljonki, Lutakonaukio 21, Jyväskylä. Keski-Suomen yhteyshenkilö: Ulla Klemettinen, ulla.klemettinen(a)luukku.com.

FSO, ma 19.3.2018 klo 18 – 21 Sulvassa (Solf), koulutus ruotsiksi
Koulutus on peruttu.

FSO, ti 3.4.2018 klo 17.30 – 20.30 Helsingissä, koulutus ruotsiksi
Koulutuspaikka: Sporttitalo (5.krs), Valimotie 10, Helsinki. FSO:n yhteyshenkilö: Tarja Krum, tarja.krum(a)idrott.fi
Ilmoittaudu FSO:n Helsingin koulutukseen 25.3. mennessä.

Päijät-Häme, ti 3.4.2018  klo 17.30 – 20.30 Asikkalassa
Koulutuspaikka: Asikkalan liikuntahallin kokoustila, Asikkalantie 14, Vääksy (käynti kuntosalin ovesta). Päijät-Hämeen yhteyshenkilö: Katja Iivonen, katjaiivonen(a)hotmail.com
Ilmoittaudu Päijät-Hämeen koulutukseen 25.3. mennessä.

Keski-Pohjanmaa, to 5.4.2018  klo 18 – 21 Vetelissä
Koulutuspaikka: Vetelin keskuskoulu, Koulukuja 1, Veteli. Keski-Pohjanmaan yhteyshenkilö: Marianne Ukskoski, marianne.ukskoski(a)perho.com.
Ilmoittaudu Keski-Pohjanmaan koulutukseen 25.3. mennessä.

FSO, ti 10.4.2018 klo 18 – 21 Kruunupyyssä, koulutus ruotsiksi
Koulutuspaikka: Tössbackavägen, Kronoby. FSO:n yhteyshenkilö: Tarja Krum, tarja.krum(a)idrott.fi
Ilmoittaudu FSO:n Kruunupyyn koulutukseen 2.4. mennessä.

Mikäli alueellasi ei järjestetä koulutusta, voit osallistua muilla alueilla pidettäviin koulutuksiin tai seura voi tilata tämän koulutuksen (kts. uusien koulutusten tilaaminen).

Laadun koulutusta järjestäjille

Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutukset on suunnattu seuraharjoitusten ja -kilpailujen, lasten sarjakilpailujen, aluekilpailujen ja kansallisten kilpailujen lasten ja nuorten ratojen laatijoille sekä henkilöille, jotka vastaavat kilpailuissa lapsille ja nuorille suunnatuista palveluista. Toivomme, että myös kilpailun johto ja valvoja osallistuvat koulutukseen. Koulutus soveltuu myös kuntosuunnistuksen järjestäjille.

Koulutuksen materiaalit sekä lasten ja nuorten ratojen laatimiseen ja kilpailujen järjestämiseen liittyviä ohjeita: suunnistusliitto.fi/kilpailu/kilpailujen-jarjestaminen/lasten-ja-nuorten-kilpailut/

Alueelliset lasten ja nuorten ratavalvojat, joilta saa opastusta ja joille on hyvä lähettää kilpailuradat kommentoitavaksi: suunnistusliitto.fi/kilpailu/kilpailujen-jarjestaminen/lasten-ja-nuorten-ratavalvojat/

Uusien koulutusten tilaaminen

Tämä koulutus on tilattavissa. Koulutuksen voi tilata alue tai seura/seurat yhteisesti.

Koulutuksen kesto on 3 tuntia ja sen hinta on 100 euroa. Kokonaishinta 100 euroa voidaan jakaa koulutukseen osallistuvien seurojen kesken, kuitenkin niin, että seuroittain laskutetaan vähintään 20 euroa/tilaisuus. Koulutuksen tilaaja vastaa tilajärjestelyistä ja -kustannuksista ja Suunnistusliitto kouluttajan rekrytoinnista ja kouluttajan kuluista sekä materiaaleista.

Seurojen tilaamat koulutukset

Koulutukset ovat avoimia eri seurojen osallistujille.

Aika: 6.5.2018 klo 10 – 13
Paikka: Iisalmi
Tarkempia koulutuskohtaisia tietoja.
Ilmoittaudu koulutukseen 25.4. mennessä.

Palautetta osallistujilta vuoden 2017 koulutuksista
  • Hyvä ja mielenkiintoinen koulutus hyvään ajankohtaan ennen kilpailukauden alkua.
  • Koulutus antoi selkeän kuvan lasten ratojen suunnittelusta.
  • Koulutus antoi hyvin tietoa lasten ratojen laatimisesta ja tasoeroista.
  • Kouluttaja osasi asiansa ja sisältö oli monipuolista ja täyttä asiaa. Asiat olivat erittäin hyödyllistä ja huomasi, että asioita täytyy miettiä eri kannoilta.
  • Paljon keskustelua, mikä oli hyvä.
  • Kouluttaja oli erinomainen.
  • Koulutus tasoittaa mahdollisia eroja ratojen laadussa. Kaikkien etu on, että ratamestareiden näkemykset esim. vaikeusasteista ovat melko lähellä toisiaan.
  • Opin paljon tärkeää tietoa. Sain heti kehuja koulutuksen jälkeen suunnittelemastani iltarastien RR-radasta.
  • Suosittelen, koska koulutuksen avulla lasten ratojen suunnitteluun saa hyviä vinkkejä.
  • Kiitos että koulutusta järjestetään, se on aina tarpeellista.

Koulutuksen tilaukset: SSL / Katja Kyckling, katja.kyckling (a) suunnistusliitto.fi

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail