Tulospalvelun käyttöönotto

<- Ohjeet seuralle

Viimeksi päivitetty 15.6.2018

Rastilippu-palveluun on integroitu kaksi eri tulospalveluohjelmaa. Seura voi valita, kumman seura ottaa käyttöön.

Seuralla on Rastilipun tapahtumahallinnassa koodi, jolla seuran tapahtumat kytketään tulospalveluohjelmaan. Koodi löytyy Rastilipussa seurakäyttäjän omaa nimeä klikkaamalla (oikealla ylhäällä), kohdasta ”Omat tiedot”.

Tulospalveluohjelma hakee ilmoittautumiset Rastilipusta ja vie tapahtuman tulokset online Rastilippu-palveluun.

Seurat ottavat käyttöön ohjelman uusimman version. Käytettävissä olevat tulospalveluohjelmat:

Mikäli tapahtumapaikalla on heikko verkkoyhteys, voi järjestäjä ilmoittaa siitä tapahtuman tiedoissa. Silloin suunnistaja tietää varautua näyttämään ilmoittautumisen tapahtumapaikalla esim. puhelimensa näytöltä. Tulospalveluohjelma lähettää tulokset Rastilippuun, kun verkko jälleen löytyy.

Tulospalvelun toiminta kuntorastien tapahtumapaikalla

Tässä on yksi ehdotus, miten seura voi järjestää ilmoittautumisen ja tulospalvelun toimintoja kuntorastien tapahtumapaikalla, kun seuralla on käytössään Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoiminnat.

Ilmoittautumispiste kuntorastitapahtumassa:

  • Suunnistajan Emit-kortti luetaan emit-lukijalla, jolloin tulospalveluohjelma näyttää henkilön nimen, mikäli hän on ilmoittautunut Rastilipun kautta. (Jos tulospalveluun on liitetty seuran henkilötietokanta ja henkilö on osallistunut aiemmin, voi henkilön tiedot löytyä myös sitä kautta).
  • Tulospalveluohjelma kertoo, onko ilmoittautuminen Rastilipun kautta kunnossa ja mikä maksu on maksettu.
  • Mikäli ilmoittautuminen ja maksu ovat kunnossa, voi tässä vaiheessa lisätä henkilön tietoihin radan, jonka hän haluaa suunnistaa.
  • Jos suunnistaja haluaa käyttää eri nimeä tai olla nimetön, voi muutoksen tehdä hänen nimensä kohdalle hänen toivomallaan tavalla.
  • Henkilö saa kartan ja voi siirtyä lähtöön.
  • Mikäli edellisessä kohdassa todetaan, että maksu on vielä suorittamatta, kirjataan henkilön tietoihin rata, jonka hän haluaa suunnistaa ja ohjataan hänet sen jälkeen eteenpäin maksupisteelle.
  • Mikäli henkilö on ilmoittautunut Rastilipussa, ja tarvitsee lainaemitin, haetaan ilmoittautuminen nimellä tulospalveluohjelmasta ja lisätään lainattavan emit-kortin numero sekä rata tietoihin. Henkilö ohjataan maksupisteelle maksamaan lainaemit.

Henkilöt, jotka eivät ole ilmoittautuneet Rastilipussa, kirjataan manuaalisesti tulospalveluun, tai haetaan seuran omasta kuntorastien rekisteristä, jos sellainen on tulospalvelun käytettävissä.

Jos mahdollista, niin Rastilipun kautta ilmoittautuneille kannattaa olla oma jono tai kaista, jolloin he saavat nopeaa palvelua.

Maalissa maastosta tulevien suunnistajien emit-kortti luetaan, ja hyväksytään tulos (tai käydään lyhyt keskustelu, jos tulos ei ollut hyväksytty). Maalin toiminnot ovat samanlaiset kuin aiemminkin ko. tulospalvelua käytettäessä.

Tulokset siirtyvät Rastilippuun online, kun tapahtumapaikalla on nettiyhteys. Heikkokin yhteys jaksaa siirtää tietoja.

Tulospaveluiden käyttöohjeet:
EResults Lite
Navigant

Esimerkki seuran ohjeesta Rastilipun käyttöön EResults Lite -ohjelmalla (Pellon Ponsi): rastilippu-ohjeet-pelpo

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail