Maksuturvan sopimus

<- Ohjeet seuralle

Viimeksi päivitetty 2.2.2018

Rastilipun tapahtumat luo sama seura, joka tekee sopimuksen maksuliikenteestä Maksuturvan Group Oy:n kanssa. Seuralla on käytössään Rastilippu-palvelun maksuominaisuus, kun seura on tehnyt sopimuksen Maksuturvan kanssa.

Sopimuksen tekemiseksi tarvittavien seuran tietojen kerääminen ei ole vaikeaa, mutta niiden keräämiseen menee pilottiseurojen kokemusten perusteella aikaa. Tietojen keräämiseen ja ajantasaistamiseen kannattaa varata aikaa muutama viikko. Mikäli seuran tiedot yhdistysrekisterissä eivät ole ajan tasalla, on tiedot päivitettävä.

Seuran tiedot, jotka tarvitaan sopimuksen tekemiseksi:

  • Enintään 3 kk vanha yhdistysrekisteriote.
  • Tiedot virallisista nimenkirjoittajista (yhdistysrekisteriotteessa) ja nimenkirjoittajien henkilötunnukset.
  • Yhdistyksen Y-tunnus, mikäli sellainen on.
  • Seuran hallituksen jäsenten nimet ja syntymäajat.

Yhdistyksen tietojen tarkistaminen ja tietojen muuttaminen, Patentti- ja rekisterihallitus: www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/muutokset

Pyydä sopimuksen tekemisen ohje

Kun yllä luetellut seuran tiedot on kerätty, tulee seuran pyytää sopimuksen tekemisen ohje Katri Liljalta (katri.lilja(a)suunnistusliitto.fi). Sopimuksen tekemisen ohjetta ei voi julkaista avoimella nettisivulla.

Kun seuran tiedot ovat kunnossa ja ne on lähetetty Maksuturvaan, menee sopimusprosessiin aikaa alle viikko.

Maksuturvan sopimus tulee allekirjoitettavaksi seuran viralliselle nimenkirjoittajalle / nimenkirjoittajille. Näitä henkilöitä on syytä informoida asiasta etukäteen.

Mikäli kuntorasteja järjestää yleisseuran jaosto, tulee ottaa huomioon, että sopimuksen voi allekirjoittaa vain seuran viralliset nimenkirjoittajat. Jaostolla ei yleensä ole nimenkirjoitusoikeutta.

Seuran ja maksuturvan väliseen sopimukseen kirjataan, mille tilille rahat ohjataan. Tili voi olla jaoston tili, kunhan asia sovitaan seuran sisällä.

Maksuturvan sopimus on neuvoteltu urheiluseuroille

Rastilippu-palvelun rahaliikenteestä vastaa Maksuturva Group Oy. Seurojen sopimuksen on neuvotellut Olympiakomitea, osana laajempaa Suomisport-järjestelmää.

Maksuturvan sopimuksessa ei ole kuukausimaksua tai vastaavaa kustannusta. Rahat tilitetään seuralle päiväkohtaisesti, viikottain tai kuukausittain. Tilitysvälin voi määritellä Maksuturvan extranetissä, johon seura saa tunnukset. Tilitykset ovat seuralle maksuttomia.

Sopimuksen tekemisen jälkeen seura saa tunnukset Maksuturvan extranettiin. Extranetissä näkee Rastilipun kautta tulevat tulot reaaliaikaisesti ja pystyy seuraamaan tuloja tapahtumakohtaisesti.

Huomioitavaa, kun tapahtumasarjaa järjestää useampi seura yhdessä

Kun seurat toteuttavat kuntorasteja useamman seuran yhteistyöllä, on seurojen sovittava keskenään selkeät toimintatavat. Kirjallinen sopimus seurojen kesken on suositeltava.

Mikäli samaa tapahtumasarjaa toteuttaa useampi seura yhdessä, voivat seurat valita kahdesta vaihtoehdosta:

A) Jokainen seura luo Rastilippuun ne tapahtumat, jotka seura järjestää. Jokainen seura tekee sopimuksen Maksuturvan kanssa ja saa ko. tapahtumien maksut suoraan tililleen.

B) Tapahtumat luodaan Rastilippuun yhden seuran nimissä, ja tämä seura tekee sopimuksen Maksuturvan kanssa. Maksuturva tilittää rahat sopimuksen tehneelle seuralle. Seura saa Maksuturvalta käyttöönsä extranet-tunnukset, joilla seura näkee mm. tulleet maksut tapahtumakohtaisesti. Järjestävät seurat tekevät keskenään sopimuksen rahojen jaosta. Esimerkkejä seurojen keskinäisestä sopimuksesta:

  • Ennalta sovittu jakoperuste koko kauden tuloista,
  • Jako tapahtumakohtaisen tulon mukaan, jolloin seura saa tulot juuri niistä tapahtumista, jotka se järjestää.
Rastilipun kautta kulkevissa maksuissa on 1 € transaktiomaksu

Kun suunnistaja ilmoittautuu ja maksaa tapahtuman Rastilipussa, toteuttaa Maksuturva maksuosuuksien jakamisen eri tahoille. Seuralle tilitetään seuran osuus maksusta, eli tapahtuman hinta vähennettynä yhdellä eurolla.

Seuran on hyvä huomioida transaktiomaksun suuruus, kun seura määrittelee hinnat kuntorasteille. Rastilippu on uusi lisäpalvelu kuntorastikävijöille. Seura voi perustella hinnankorotusta uusilla ja nykyaikaisilla toiminnoilla.

Transaktiomaksu jakaantuu seuraaville tahoille:
– Maksuturva Group Oy 35 snt,
– Olympiakomitea ja Vincit (mm. järjestelmän ylläpito), yhteensä 40 snt,
– Suunnistusliitto 25 snt.

Seura voi määritellä tapahtumasarjaan ilmoittautuisvaihtoehtoja kohtaan ”En maksa osallistumistani Rastilipussa”. Näistä ilmoittautumisista ei mene transaktiomaksua.

Tapahtumapaikalla maksettavista käteismaksuista ei mene transaktiomaksua.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail